10 Ноември, 2017 12:42 4 013 1

Излизаш от затвора в Каталуния срещу €150 000

  • каталуния-
  • затвор-
  • испания-
  • независимост-
  • гаранция-
  • карме форкадел

Референдумът в Каталуния бе обявен за незаконен

Излизаш от затвора в Каталуния срещу €150 000 - 1
Снимка: БТА/ AP

Върховният съд на Испания реши председателката на каталунския парламент Карме Форкадел да бъде пусната под гаранция от 150 000 евро, докато трае разследването срещу нея, съобщи „Асошиейтед прес“.

Тя попадна под ударите на съда заради ролята си в обявяването на независимостта на областта. Тя ще остане в ареста, докато гаранцията не бъде платена.

За четирима от задържаните заедно с Форкадел каталунски депутати, които сами се явиха в съда по изпратената им призовка, съдът определи гаранция от по 25 000 евро.

Говорителка на съда отказа да коментира решението. Прокурорът бе поискал арест за Форкадел и за трима от депутатите. Форкадел и петимата регионални депутати дадоха показания пред Върховния съд във връзка с обвинения в противодържавна дейност, бунт и злоупотреба с държавни средства.

Според съдебни източници шефката на каталунския парламент е казала в показанията си, че декларацията за независимост от 27 октомври не е била законово обвързваща като документ, предаде „Ройтерс“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    ми който ги няма
    то затова само цигани лежат вътре
Новини по държави: