1 508 0

Мащабна акция в Истанбул! Десетки са арестувани

Десетки чуждестранни граждани са задържани в Турция

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Турските сили за сигурност арестуваха най-малко 82 чуждестранни граждани при мащабна акция, проведена в град Истанбул, съобщи „Дейли Сабах“.

Задържаните са заподозрени за връзки с джихадистката групировка „Ислямска държава“. Полицейската операция е била проведена в няколко квартала на големия град.

Истанбулската полиция обяви, че арестуваните са планирали да отидат в Сирия, за да се сражават в редиците на терористичната организация. Те ще бъдат изправени пред съда, като ще им бъдат повдигнати обвинения за членуване в терористична група.

Междувременно стана ясно, че при отделна операция в южната провинция Адана са били задържани 11 сирийци – отново за връзки с „Ислямска държава“. Повече от 300 души бяха убити на турска земя при атентати на ДАЕШ през изминалите години.

Само от месец август 2016 година насам при операции на турската полиция са арестувани близо 1000 заподозрени за връзки с терористичната групировка. През изминалите месеци ДАЕШ загуби голяма част от териториите си в Сирия и Ирак.

Турция


Напиши коментар:


Публикувай