3 388 6

Свещеник за изнасилено момиче: Търсила си го е!

Свещеникът си навлече гнева на много италианци

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Италиански свещеник предизвика възмущение на Апенините, след като заяви, че момиче е заслужило да бъде изнасилено, съобщиха италианските медии. Духовникът от Болоня Лоренцо Гуидоти написа в социалните мрежи, че младото момиче носи вина, че е било брутално изнасилено, защото се е напило и се е разхождало на място с мигранти.

„Съжалявам, но ако плувате в езеро с пирани, не можете да се оплачете, ако загубите крайник“, написа свещеникът. Той коментира случай на изнасилено непълнолетно момиче от африканец на италианска земя.

Италианката е била пияна, когато е била атакувана. По-късно се е събудила гола и с липсваща чанта. Случаите на изнасилвания от мигранти зачестиха в Италия на фона на най-голямата бежанска криза на Стария континент от края на Втората световна война. Италия е една от най-засегнатите страни.

Публикацията на свещеника във Фейсбук беше разпространена в няколко радиа и други медии. Архиепархията в Болоня се разграничи от позицията на Лоренцо Гуидоти и посочи, че тя „по никакъв начин не отразява позицията на църквата“.

Свещеникът първо заяви, че не е нападнал лично момичето, а е искал с мнението си да накара „децата и родителите да се замислят“. По-късно той се извини на изнасиленото момиче и неговите родители, съобщи „Ла Република“.

Италия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Emperorex
  Отговор
  1 15:03  10.11.17
  Освен да му пожелая да му се случи същото и на него,да поеме някой черен африкански меч.
 • Кики
  Отговор
  2 16:15  10.11.17
  Приемам предупреждението на отчето, че момичетата трябва да се пазят и да избират местата и компаниите внимателно, но можеше да го каже и по друг начин.
 • Будител
  Отговор
  3 10:08  11.11.17
  Поредното доказателство,че религиите са една доктрина целяща само да разделя хората,а не да ги обединяват и учат в съвременните условия!
 • no name no face no number
  Отговор
  4 19:45  11.11.17
  Колкото и да не вярвам в бог подкрепям свещеника и аз мисля така.
 • no name no face no number
  Отговор
  5 19:49  11.11.17
  Няма как да се оневинят жените за тяхното предизвикателно поведение особено в нетрезво състояние. Разбира се имигрантите са друг голям проблем. Но Данке на баба Меркел сега всички го имаме и него.
 • бай село
  Отговор
  6 22:28  12.11.17
  Много интересен случай, непълнолетно момиче , пияно, отива в район пълен с мигранти и се оплаква , че е изнасилено! Тия зверове помежду си се хецкат , а при наличието на младо момиче .........? Ако някой влезе в клетка с лъвове , кой е виновния? Лъвовете ли?

Напиши коментар:


Публикувай