1 278 2

ЕС: Великобритания има две седмици

До тогава страната трябва да даде отговори за задълженията си към Съюза

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Великобритания трябва да постигне значителен напредък по преговорите с ЕС през следващите две седмици. Това заяви главният преговарящ от страната на ЕС Мишел Барние, цитиран от Би Би Си.

Според него идва моментът, в който от Великобритания ще се иска да даде „истинска яснота“. През днешния ден преговорите за излизането на страната от ЕС бяха подновени.

Според Барние към момента има постигнат „частичен напредък“. Той обаче заяви, че до две седмици Европа трябва да получи финален отговор от Лондон относно финансовите задължения на страната към Съюза.

Все още са неразрешени въпросите около британската сметка към ЕС, положението на британските граждани в Европа и положението на европейските граждани във Великобритания.

„Ние се опитваме да постигнем предсказуемост и плавно напускане на Великобритания“, заяви Барние.

В момента сред европейските лидери има притеснения около нестабилността в британското правителство. Барние разясни, че момента предстои процес по уточняване на отношенията между двете страни.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • на все бритиш в уститиш
  Отговор
  1 15:56  10.11.17
  Публикувано във факти.бг: положението на британските граждани в Европа и положението на европейските граждани във Великобритания Положението на европейските граждани във Великобритания - кажете си го направо РОБИТЕ ! Относно първото да си вземат парцалите и да се омитат от България ! Такава измет няма място в България !
 • Plovdiv
  Отговор
  2 23:09  10.11.17
  Кой ще се разпадне първи? Англия, или ЕС?!...

Напиши коментар:


Публикувай