11 Ноември, 2017 11:49 2 208 3

Путин и Тръмп: Няма военно решение за Сирия!

  • виетнам-
  • сащ-
  • русия-
  • владимир путин-
  • доналд тръмп-
  • сирия

Русия и САЩ с обща позиция за сирийския конфликт

Путин и Тръмп: Няма военно решение за Сирия! - 1
Снимка: БТА/ AP

Конфликтът в Сирия няма военно решение. Около тази позиция се обединиха президентът на Русия Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп, които проведоха среща във Виетнам.

Двамата лидери разговаряха в кулоарите на срещата на високо ниво на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество. Путин и Тръмп не смятат, че сирийската криза може да бъде решена по военен път, съобщи ТАСС, позовавайки се на съвместно тяхно изявление.

Президентите смятат също така, че окончателното политическо разрешаване на конфликта трябва да се случи в рамките на Женевския процес в съответствие с резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

Путин и Тръмп са се договорили и за запазване на съществуващите военни комуникационни канали в Сирия, за да се гарантира безопасността на въоръжените сили на двете страни.

Президентите на Русия и САЩ потвърдиха своя ангажимент към суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Сирия, която е в гражданска война от 2011 година насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георг Георгиев

    2 2 Отговор
    За тези каяци ядрена Сев.Корея с 4милионна армия е незначителна малка военна сила- защото те се мислят за божества може би?
  • 2 да се вземе предвид

    8 4 Отговор
    като му гледам на Путя доволната усмивка пак е вкарал гол на празна врата, определено американците вече станаха за смях в своята безпомощност и дебилност.
  • 3 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    3 0 Отговор
    ВЪПРЕКИ ЧЕ РУСИЯ Е С КОЛОНИАЛЕН СТАТУС ПРЕД САЩ, КОИТО Я САНКЦИОНРАТ, БОЙКОТИРА, ПРОВОКИРАТ, САБОТИРАТ, УНИЖАВАТ, ФЛАГОВЕТЕ ИМ СВАЛЯТ, ОЛИМПИЙСКИТЕ МЕДАЛИСТИ АНУЛИРАТ И Т.Н. РУСИЯ ПОКАЗВА КУЛАК, КОЙТО БЕЗ СЪМНЕНИЕ ПРАВИ САЩ РАЗСЕЯНИ.