1 351 2

Шест дни допълнителен отпуск за непушачи

Иновативно...

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Японска компания реши да подари по шест дни допълнителен отпуск на всеки един от своите служители, който не пуши, съобщи „Индипендънт“. Маркетинговата фирма Piala Inc. представи иновативната мярка, която цели да компенсира непушачите за времето, което пушачите прекарват в почивка по време на работните дни.

Освен това компанията иска да стимулира пушачите да се откажат от вредния навик. Идеята за допълнителните дни отпуска е дошла, след като някои служители се оплакали, че работят повече от пушачите.

Според служителите една почивка за цигара трае близо 15 минути. През последните месеци все повече компании в Япония правят всичко възможно, за да откажат от цигарите своите служители пушачи.

През месец юли пък властите в столицата Токио обявиха, че могат да наложат забрана за пушене на обществени места. През 2020 година японската столица ще приеме Олимпийските игри.

Япония


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НЕразбирач
  Отговор
  1 17:16  11.11.17
  Джапанките са уникални! Много добре измислено! САЩ определено им влияят зле, но все още японският ген дава добри идеи! А в другите страни няма ли да вземат примера? (за наш'та не говоря, оти няма смисъл да се надяваме)
 • незнайко
  Отговор
  2 14:33  13.11.17
  За пушачите на цигари ясно, но за дрогиращите се какво правят ???

Напиши коментар:


Публикувай