1 609 4

Хиляди излязоха по улиците на Каталуния

Протестиращите поискаха освобождаване на задържаните

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Десетки хиляди каталунци излязоха по улиците на Барселона в знак на протест срещу ареста на местни политици, обявили независимостта на областта, съобщиха испанските медии.

Протестиращите поискаха незабавното освобождаване на задържаните лица. Демонстрантите се събраха пред сградата на местния парламент, развявайки каталунски знамена и пеейки „Свобода“.

Преди дни стачка на местни служители предизвика транспортен хаос. Стачката бе организирана от профсъюзи, обявили се за независимостта на Каталуния.

В началото на месец октомври там бе проведен референдум, който бе обявен за незаконен от страна на централните власти в Мадрид. Беше издадена и заповед за ареста на каталунския лидер Карлес Пучдемон.

Снимка: БТА/ AP

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • раптър
  Отговор
  1 21:49  11.11.17
  Каталунците явно са хора с достойнство! Скоро ще станат независима държава!
 • мнение
  Отговор
  2 22:02  11.11.17
  Не се гаси туй що не гасне!
 • Младен
  Отговор
  3 23:43  11.11.17
  Ако този противоконституционен акт на Каталуня успее, ще има двуяк ефект. Така да се каже заинтересованите страни ще ударят фришопа! 1. "Тънката работа" около каталунската независимост. От данаците на всеки каталунец се заделят 18% които се използват от Испания за изплащане на дългове към Ватиканската банка за която се твърди, че била в недобро финансово състояние. Сега,... нали знаете за кой народ и кои организации Католиците са трън в окото. ;) ..... Точно така.....То не бяха агенти инфилтрирани в Католическата църква които по традиция (верска човеконенавист = религиозен фанатизъм) обужават да блудстват с деца. Но въъпреки всички напъни, НЕ БИ! Католиците знаят много - всичките! 2. Признаването на независимостта ще доведе до нови референдуми(само вижте картата на Испания и държавното й устройство), а това да пълен разпад на Испания. Веднъж започнал, този процес ще продължи ("бомбата" беше "взривена" в Англия) до пълен разпад на ЕС. Това НЕ БИВА да се допуска!!!
 • пиуе със зеуе
  Отговор
  4 08:07  12.11.17
  Публикувано във факти.бг: Това НЕ БИВА да се допуска!!! Напротив - точно така трябва да стане. Народите го искат, народите го правят. Ще са необходими няколко локални войни, тъй като Германия няма да иска го позволи, но в края на краищата брюкселското робство ще се свърши. На боклука със западноевропейскогейския съюз!!!

Напиши коментар:


Публикувай