837 1

Република Китай се радва на добро приятелство с Хаити

Президентът на Тайван прие делегация от Хаити в президентския офис в Тайпе

Виолина Цветанова

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен, заяви, че отношенията на страната с Хаити се подобряват и се очаква това да доведе до засилен обмен в широк спектър от области.

„Двете страни се радват на отлично сътрудничество вече повече от шест десетилетия, което е солидна основа за по-нататъшни възможности за развитие“, каза Цай.

Президентът на Тайван направи своето изявление по време на приема на осемчленната делегация от Хаити в президентския офис в Тайпе.

„От 1956 г., от когато датират дипломатическите ни отношения с Хаити, до днес сме осъществили голям брой успешни съвместни проекти, обхващащи области като селското стопанство, икономиката, търговията, образованието, здравеопазването, медицината и инфраструктурата. Очаквам, че двете страни ще продължават и занапред да работят заедно и да се радват на още по-забележими резултати“, допълни още Цай.

Стабилните връки между двете държави се виждат и от взаимната помощ, която си оказват в кризисни ситуации. Така например, след тежкото земетресение с магнитут 7.0 по скалата на Рихтер, което удари Хаити през 2010 г., Тайван предложи помощ за възстановяване след нанесените щети и създаде специални програми за селко стопанство и здравеопазване, които допълнително да подпомогнат региона.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 20:05  12.11.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай