13 Ноември, 2017 14:45 1 494 11

Сърбия няма да се обърне срещу Русия

  • сърбия-
  • ес-
  • русия

Страната ще търси членство в ЕС

Сърбия се стреми да се присъедини към ЕС, но не смята да е част от курса за налагане на санкции срещу Русия. Това заяви сръбският външен министър Ивица Дачич, цитиран от ТАСС.

„Сърбия иска да е част от ЕС. Ние обаче не можем да тръгнем срещу националните си интереси и да се обърнем срещу наши приятели. Ние сме последователни в нашата политика. Няма как да сме част от курса за санкции срещу Русия“, заяви Дачич.

Той отбеляза, че върху страната му се налага натиск, за да стане част от европейската политика спрямо Русия.

„Как иначе да си обясним последните изказвания на американския дипломат Хойт Ий по време на посещението му в Сърбия. Какво е това, ако не натиск?', заяви Дачич.

По-рано Ий призова Белград да направи своя избор между Запада и Москва. Сръбските власти обявиха, че отхвърлят подобни призиви. По-късно американски представители обявиха, че нямат против сръбските власти да търсят близки отношения с руската страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    10 16 Отговор
    Никой не ви кара да се обърнете срещу Русия. Достатъчно е да не се навеждате пред Русия!

    Коментиран от #11

  • 2 onq s konq

    4 11 Отговор
    Не мога да си обясня за какво им е на сърбите ЕС,сякаш БЕЗБРЕЖНИЯТ РУСКИ ПАЗАР НЕ ИМ СТИГА?!А сега пък както Русия е с наложено ембарго,сръбските стоки би трябвало да се харчат там като топъл хляб,щото НЯМАТ КОНКУРЕНЦИЯ!
  • 3 иско

    14 9 Отговор
    до тук наведени са само всички евроджуджета пред супер голямото евроджудже -колос наречен ЕС и картотеният тигър НАТО -един на друг в поза патрер и после обратно
  • 4 Бесен Язовец

    19 10 Отговор
    Сърбите са мъжкари а не продажници като шепата русофоби тука в България

    Коментиран от #7, #8

  • 5 тра лалала

    8 6 Отговор
    Изобщо не ви трябва тоя вмирисан съюз, ще ви опоскат за норматив / справка - България/ ама човек и добре да си живее, пак се жени :D
  • 6 ВМОРО

    5 1 Отговор
    "в Княжевац ... стана една случка на на 22 юли (1876 г.), която струва да се разкаже с две-три думи. Намирахме се мнозина в едно кафене и разговявахме, разумява се, за войната. Намеси се в приказката и адютантът на Хорватовича. Тогава Ильо войвода почна да говори с адютантинът и го уверяваше, че сръбската войска се държи примерно и знае да се сражава за отечеството си, но офицерите не се държаха достатъчно мъжествено в сраженията и затуй резултатите са такива. Адютантинът, високомерен и надменен, почна да му възразява ядосано и да укорява прекалените му и уж неверни обвинения срещу сръбските офицери, като каза и няколко нецензурни думи по адрес на Иля войвода и въобще против българите. Разядосан тогава Ильо войвода му каза: – В града знаете да влачите и дрънкате сабите си, а на бойното поле бягате от турците ...!"
    Толкова за "мъжкарлъка" на сърбите. Бием ги където ги хванем всеки път. Шумадийски псета.
  • 7 стоян георгиев

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    мъжкари та мъжкари,знаят песента али ага на турски и я пеят мъжкарско!!!иначе национално комплексирани българи в сръбска и руска посока бол ти си пример и то класически!
  • 8 Глупак

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Трудно е да си русофили когато парите, които СА ОТКРАДНАЛИ СА В ОФШОРНИ ЗОНИ, контролирани от САЩ и Англия.
    Само Тиквата има над 4 милиарда
  • 9 Реалист

    3 1 Отговор
    Простичко е - ще си останат със стремежите и с "гол в ръката...нож". Наритани както след Българо-сръбската война. Винаги са си били подлеци.
  • 10 Ивчо Христов-професорин

    3 3 Отговор
    Тия са 100% Дебили!Продадоха се за няколко изстребителчета!Комунизъмът е първото качество на Дебила!:):):)
  • 11 Антисоросоид

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Ти па къв се явяваш бе ? Да не си оня Пеню от Чирпан ?
Новини по държави: