14 Ноември, 2017 07:40 5 461 27

Венецуела остана без пари

  • венецуела-
  • външен дълг-
  • кредит-
  • кредитори-
  • николас мадуро

Каракас и кредиторите не можаха да се договорят за преструктуриране на дълга

Венецуела остана без пари - 1

Срещата между Венецуела и нейните кредитори завърши без стратегическо споразумение за преструктуриране на част от значителния дълг на южноамериканската страна, предаде Reuters.

Венецуелското правителство извика кредиторите на среща, за да се опита да постигне по-добри условия за изплащане на най-малко 60 милиарда долара под формата на облигации.

Източници, запознати със срещата, казаха, че правителството не е направило официално предложение за преструктуриране въпреки обещанието си, че Венецуела ще продължи да изплаща дълга си, оценяван на около 150-180 милиарда долара.

Срещата се проведе в момент, когато се засилва международният натиск върху Каракас.

Венецуела остана без пари

Европейският съюз одобри санкции срещу южноамериканската страна, включително оръжейно ембарго, заради увеличаващата се "политическа поляризация".

Венецуела определи наказателните мерки като "незаконни, абсурдни и неефективни". Според нея те нарушават международното право и принципите на уважаване на суверенитета, самоопределение на народите и ненамеса във вътрешните работи на държавите.

Венецуела остана без пари


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    66 11 Отговор
    Да управляваш държава не е, като да караш автобус. Ето това е социализъм в действие-износителка на петрол във фалит!

    Коментиран от #17

  • 2 Пазарен Либерализатор

    32 2 Отговор
    Газ, нефт, кафе, какао, кока.
  • 3 пикла с малки цицки

    41 4 Отговор
    Мадуро ходи при Путин ! Какво си говориха ,какво си правиха не е ясно но -пари няма !!!
  • 4 Хорацио

    14 30 Отговор
    Венецуалеа е останала без пари ама друг път. Това, че не иска да си плаща кредитите е отделен въпрос.
  • 5 1234

    55 15 Отговор
    Интересно е колко още държави трябва да бъдат разрушени и колко хора да загинат за да разберат шепа кретени, че КОМУНИЗЪМА НЕ РАБОТИ!

    Коментиран от #11, #12

  • 6 бай той

    41 12 Отговор
    За съжаление с такива методи заробиха много държави. Зе ги оглозгат, опоскат и нещо няма да се промени. Нещата са умишлени и тенденциозни от всякъде. Искат да ги поставят на колене, цветна революция по сценарии, верни хора на краварите сложени да управляват, които ще сключат заробващи договори с петролни компании, които ще извлекат петрола за смешни пари, а Венецуела и народа и ще са си пак бедни и задлъжнели.
  • 7 gost

    23 1 Отговор
    Ами безплатни заеми няма! За съжаление народа ще го отнесе, а ме управляващите, които са подсигурени
  • 8 Путкин

    22 4 Отговор
    бай Мадуро пари нема -дествай !
  • 9 Бай оф

    23 13 Отговор
    Абсолютно съм съгласен с "бай той" ако не проработи този сценарий на ограбване и съсипване на страната ще последва цветна революция.Никой не го е еня за народа на Венецуела идеята е да се лапнат ресурсите.Влагат пари в война и после си ти връщат многократно.Иначе краварите це фалират.
  • 10 ЦРУ

    30 7 Отговор
    Всичко се връща!Венецуела даде идеята за монополната структора ОПЕК с цел да диктуват цените на петрола!В резултат се появява петролната криза,която парализира развитието на целия свят!В Щатите нахлуха малките японски колички,а Англичаните започнаха да правят Мини!Да газиш петрол и да се.реш гладен е пряко следствие на комунизма,а не на Запада!Шофьора Мадуро ще бъде изяден жив от индианците!:):):)
  • 11 гост

    16 10 Отговор

    До коментар #5 от "1234":

    по-скоро, че не бива да се опъваш на налагащите-демокрация-търсещи-контрол-над-целия-нефт-на-планетата. Я ще кажат, че населението страда от недемократично управление и трябва да се разруши държавата, я че има химическо оръжие, може мък и някаква терористична групировка да създадат, че после да я бият и пак да сринат държавата.

    Коментиран от #13

  • 12 Коко

    16 15 Отговор

    До коментар #5 от "1234":

    Нещо не се сещам колко трилиона беше дълга на щатите ,ама никой не си го търси?!
    Защо ли ?!
  • 13 Kcanisanaiba

    23 10 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ей го на! Знаех си аз, че лошите х'американци са виновни за фалита на Венецуела, но не бях сигурен. Сега след като го намекна този форумен герой вече се убедих на 100%! Дори подозирам, че пак те са виновни и за фалита и разпада на "Союз нерушимый республик свободно", но ще си замълча за да не ме набедят за соросоид!

    Коментиран от #26

  • 14 Грую

    18 14 Отговор
    Империалистически похвати за сваляне на неудобни ръководители. Ако успеят да го бутнат от власт ще назначат някое американско протеже, което ще раздаде всички богатства на държавата на концесии на американски компании, те пък ще впрегнат хората да работят, ще им изпратят някой Нобелов лауреат да им спретне данъчна , осигурителна, пенсионна и 'нам 'ква си там система и тогава ще излезе съобщение: "След свалянето на мракобесния режим на президента Мадуро, държавата с бързи темпове се възстановява икономически има еди колко си фискален резерв, валутен борд, макроикономическа стабилност, минимална заплата, минимален осигурителен доход, стана уважаван член на латиноамериканския съюз, а ръководител на държавата е бившият главен секретар на министерството на вътрешните работи, който между впрочем беше личен охранител на бившия президент. ".

    Коментиран от #27

  • 15 777

    19 8 Отговор
    Винаги и без изключение в световен мащаб червената социалистическо-комунистическата чума е доказала че която и държава да е налазила тя стига до национална катастрофа. Дори да е държава с много богати залежи на петрол и др. полезни изкопаеми. Такъв пример е и Венецуела.

    Коментиран от #18

  • 16 Откачен Борсук

    14 7 Отговор
    Гарантирано от комунистите!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 OMG WTF

    7 6 Отговор

    До коментар #18 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Беше. :) Виж ги къде са сега, след като скъсаха с дивият цоциализъм и въведоха някои западни похвати...
  • 20 OMG WTF

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Беше. :) Виж ги къде са сега, след като скъсаха с дивият цоциализъм и въведоха някои западни похвати...
  • 21 стоян георгиев

    10 9 Отговор
    от москва до каракас едно и също,където са стъпили комунягите само глад мизерия и никви пари на ръка!!!хубавото е че все други са им виновни!
  • 22 Пеньо

    8 6 Отговор

    До коментар #17 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Елементарно и първосигнално. Венецуела не е в руини, всичко си е на място и функционира. Единственият поблем е, че начело е субект с интелект по-нисък от някои обитатели на джунглата. Стопляш ли? Съмнявам се.
  • 23 Зорлем

    9 5 Отговор
    Брей, викате тия "кравари" как си правят революции и войни де що има петрол?! Интересно как не са успяли да заробят все още Норвегия и Шотландия примерно.

    А само да попитам последователите на Че Гевара, кой подкукороса венецуелците да национализират рафинериите на разни европейски компании, напр. на Тотал и БП?
  • 24 гулаг

    1 3 Отговор
    Венецуела е райско място с райски карибски острови.Сравнително не многобройно население разположено на голяма и богата на нефт територия.Прекрасен климат ,река Ориноко и каквото човек може само и да мечтае да има в страната си.И вместо да е една от най- богатите държави в Америка,че и в света ,те пърдят от глад.Същата е съдбата и на Русия.Най-богатата страна в света е със стандарт на африканска държава.Явно управата и на двете държави е за затвора ,а по добре за разстрел.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Kcanisanaiba":

    самия факт, че ги припозна говори достатъчно
  • 27 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Грую":

    Подкрепям.
    Какво в България.