Last news in Fakti

14 Ноември, 2017 11:25 3 092 4

Американец опита да влезе в Северна Корея, арестуваха го

  • северна корея-
  • пхенян-
  • южна корея-
  • демилитаризирана зона

Властите в Пхенян заявиха, че задържаният е бил мотивиран от "политически причини"

Американец опита да влезе в Северна Корея, арестуваха го - 1
Снимки: БТА/АР

Американец беше арестуван при опит да премине демилитаризираната зона и да влезе на територията на Северна Корея, съобщава в. Washington Post.

58-годишният мъж от щата Луизиана е пристигнал в Южна Корея само три дни преди да извърши неуспешния опит за бягство. Властите в Пхенян заявиха, че задържаният е бил мотивиран от "политически причини".

Американското посолство в Сеул е информирано и разследва случая.

Преди ден стана ясно, че военнослужещ от армията на Пхенян е прострелян при опита му да избяга в Южна Корея. Той обаче успял да премине демилитаризираната зона и в момента се лекува в болница.

Американец опита да влезе в Северна Корея, арестуваха го


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ким сер

    6 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 58-годишният мъж от щата Луизиана е пристигнал в Южна Корея само три дни преди да извърши неуспешния опит за бягство !
    Що за новина глупава и инфантилна ! Този който пише мисили ли с главата си ! В Южна Корея бил и решил да бяга в Северна.....!? Що за тъпотия ! Не е бягал ,а просто е поискал да отиде малко по-на север !
  • 2 Гост

    12 1 Отговор
    Искал да бяга към свободният север.
  • 3 Пазарен Либерализатор

    19 2 Отговор
    Мигрантска вълна залива Северна Корея, създаден е кризисен щаб да се справи със ситуацията!
  • 4 Кики

    3 6 Отговор
    Най - вероятно е да няма такъв случай с американец. Ким отговаря на лъжливия сценарий на Ю.Корея, относно избягалия севернокореец!
Новини по държави: