534 2

Синът на Тръмп в афера с WikiLeaks

От портала са му давали информация за Хилари Клинтън

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Синът на президента на САЩ Доанлд Тръмп е поддържал комуникация с WikiLeaks по време на предизборната кампания в страната, съобщи „Гардиън“.

Доналд Тръмп Младши е най-големият син на президента. Той беше обвинен, че е обменял съобщения с представители на основания от Джулиан Асандж портал. Сайтът пусна компрометиращи материали за Хилари Клинтън и Демократическата партия само седмици преди изборите за президент през миналата година.

Според последни информации, Тръмп Младши е започнал комуникацията с WikiLeaks през септември 2016 г. От портала са му предлагали варианти, за това как да засили кампанията на баща си и да му гарантира президентския пост.

Той е бил информиран за създаването на анти – Тръмп сайт, който е трябвало да бъде свален. От портала са го приканвали да разпространи в социалните мрежи информацията за изтеклите файлове на Клинтън и да оспори изборите в случай на загуба.

Според „Атлантик“ от сайта са призовавали Тръмп Младши да разкрие данъчните декларации на баща си, като това е щяло да послужи като доказателство за неговата безпристрастност и сигурност. Получени са и предложения за разгласяване на истории за Клинтън, които не са разпространени от медиите.

Вече има обвинения, че от сайта са получили информациите за бившия държавен секретар от руски хакери.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 11:13  14.11.17
  Ще се повторя, но все пак-всичко около Дони вони!
 • бесният язовец на оня с коня
  Отговор
  2 12:28  14.11.17
  Тези не се спряха! До следващите избори за президент само това ще дъвчат, докато дъртият мери сили със севернокорееца!

Напиши коментар:


Публикувай