388 3

Мадрид: Сепаратистите няма да спечелят изборите

Испанският премиер се надява, че привържениците на независимостта ще се провалят на вота през декември

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Испанският премиер Мариано Рахой изрази надежда, че на извънредните избори в Каталуния няма да победят привържениците на независимостта, предаде Reuters.

В интервю за местно радио Рахой призова всички каталунски гласоподаватели да изразят волята си и каза, че "всеки, който победи, трябва да спазва закона". "Ние ще работим с цел силите, поддържащи независимостта на Каталуния, да не спечелят", заяви още министър-председателят.

Коментирайки прилагането на член 155 от испанската конституция, позволяващ да се ограничи самоуправлението на Каталуния, Рахой каза, че това е извънредна мярка, която служи за възстановяване на законността и за защита на всички жители на областта.

Ако след изборите на 21 декември Каталуния се върне към "нормален живот", растежът на испанската икономика ще е 2,8-3%, каза още Рахой.

Заради политическата нестабилност в Каталуния Мадрид понижи официалните си прогнози за икономическия растеж за 2018 г. от 2,6 на 2,3 на сто, отбелязват агенциите.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Извън закона
  Отговор
  1 14:02  14.11.17
  Едно време са казвали на борците за свобода революционери сега сепаратисти,на разбойниците : бандити сега терористи,на мафиотските босове: донове сега примиери Хаха съвремие )))
 • реалист
  Отговор
  2 18:33  14.11.17
  Ще поживеем и ще видим колко са пилците по Коледа ...
 • раптър
  Отговор
  3 20:57  14.11.17
  Мариан Рахита води Испания към разпад. Не можеш да влезеш в суверенна провинция като в колония и да освободиш правителство , което по презумпция не ти, а каталунския народ е назначил!!!!

Напиши коментар:


Публикувай