Last news in Fakti

14 Ноември, 2017 13:50 950 3

Мадрид: Сепаратистите няма да спечелят изборите

  • каталуния-
  • мариано рахой-
  • испания-
  • мадрид-
  • независимост

Испанският премиер се надява, че привържениците на независимостта ще се провалят на вота през декември

Мадрид: Сепаратистите няма да спечелят изборите - 1
Снимки: БТА/АР

Испанският премиер Мариано Рахой изрази надежда, че на извънредните избори в Каталуния няма да победят привържениците на независимостта, предаде Reuters.

В интервю за местно радио Рахой призова всички каталунски гласоподаватели да изразят волята си и каза, че "всеки, който победи, трябва да спазва закона". "Ние ще работим с цел силите, поддържащи независимостта на Каталуния, да не спечелят", заяви още министър-председателят.

Коментирайки прилагането на член 155 от испанската конституция, позволяващ да се ограничи самоуправлението на Каталуния, Рахой каза, че това е извънредна мярка, която служи за възстановяване на законността и за защита на всички жители на областта.

Мадрид: Сепаратистите няма да спечелят изборите

Ако след изборите на 21 декември Каталуния се върне към "нормален живот", растежът на испанската икономика ще е 2,8-3%, каза още Рахой.

Заради политическата нестабилност в Каталуния Мадрид понижи официалните си прогнози за икономическия растеж за 2018 г. от 2,6 на 2,3 на сто, отбелязват агенциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Извън закона

    6 0 Отговор
    Едно време са казвали на борците за свобода революционери сега сепаратисти,на разбойниците : бандити сега терористи,на мафиотските босове: донове сега примиери Хаха съвремие )))
  • 2 реалист

    2 0 Отговор
    Ще поживеем и ще видим колко са пилците по Коледа ...
  • 3 раптър

    1 1 Отговор
    Мариан Рахита води Испания към разпад. Не можеш да влезеш в суверенна провинция като в колония и да освободиш правителство , което по презумпция не ти, а каталунския народ е назначил!!!!
Новини по държави: