Last news in Fakti

14 Ноември, 2017 17:53 685 0

Подалият оставка ливански премиер: Връщам се до два дни

  • ливан-
  • премиер-
  • оставка-
  • бейрут-
  • саад харири

Харири заяви, че семейството му ще остане в родината си

Подалият оставка ливански премиер: Връщам се до два дни - 1
Снимка: БТА/ AP

Ливанският премиер Саад Харири, който на 4 ноември обяви в Рияд, че подава оставка, написа днес в Туитър, че до два дни ще се върне в Ливан и призова сънародниците си "да запазят спокойствие", съобщи "Ройтерс".

Харири, който има ливанско и саудитско гражданство, заяви, че "семейството му ще остане в родината си Саудитска Арабия". На 3 ноември Харири замина на работно посещение в Рияд и на следващия ден оттам изненадващо обяви, че подава оставка, защото има опасност за живота му.

Като основна причина той посочи намесата на Иран и неговите съюзници в лицето на шиитската партия "Хизбула" във вътрешните работи на Ливан, на което той не можел да се противопостави.

Ливанският маронитски патриарх Бешара ал Раи, който вчера пристигна в Рияд и днес разговаря с Харири, потвърди новината, че той ще се върне възможно най-скоро в Ливан. Патриархът каза това след срещата си днес със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА