1 931 3

Продават хора като роби в Либия

Обещават на бежанците безопасен път до Европа, а след това ги продават

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Ексклузивно разследване на CNN показва как хора се продават в робство в Либия за по 800 долара. Бизнесът се ръководи от банди, които обещават на бежанците безопасен път до Европа, а след това ги продават като роби.

Единият от мъжете, чиято продажба е заснета с мобилен телефон, е около 20-годишен нигериец. Рекламиран за продажба като голямо и силно момче, подходящо за земеделска работа, пише Нова телевизия.

„Човекът, който ме купи, ми върна моите пари. Карат те да платиш и да останеш около три месеца. Ако не, започват да те бият”, разказва той. Видеото с търга на роби е получено от СNN, а репортери на телевизията заминават за Либия, за да проучат достоверността му.

Всяка година стотици хиляди жители на Африка преминават граница с Либия. По-голяма част от бежанците са продали всичко, което притежават, за да финансират пътуването си през Либия към Средиземно море.

Либия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  1 09:39  15.11.17
  CNN какво се правят на ощипани?! Нали и в Щатите са правили така преди 200 години и сега са си ОК. Можем да заключим: на прав път са тръгнали либииците - само със собствен труд няма да стане. Трябва си и експлоатацийка...
 • Въпрос
  Отговор
  2 09:42  15.11.17
  Дали наистина Кадафи е бил диктатор???

  Коментиран от #3

 • ПКК
  Отговор
  3 11:20  15.11.17

  До коментар #2 от "Въпрос":

  СПРЕТНАХА МУ, ЕДНИ ХОРА, ЕДНИ НЕЩИЦА, ТАКИВА ДЕМОКРАТИЧНИ. ДА ИМ Е..Ш МАЙ..ТА

Напиши коментар:


Публикувай