15 Ноември, 2017 10:35 1 164 1

Сешънс: Никога не съм лъгал

  • джеф сешънс-
  • конгреса-
  • сащ

Главният прокурор на САЩ даде показания пред конгреса

Сешънс: Никога не съм лъгал - 1
Снимка: БТА/AP

Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс отрече да е лъгал по въпроса за руската намеса в американските президентски избори, съобщи „Чикаго Трибюн“.

Сешънс беше изслушан от комисията по юридически въпроси на Камарата на представителите.

„В своите показания мога да отговоря възможно най-добре на вашите въпроси, както ги разбирам и до колкото си спомням. Няма да приемам и да отхвърлям обвиненията, че съм лъжесвидетелствал. Това е лъжа“, заяви Сешънс.

Сешънс е ръководил консултативен съвет в предизборната кампания на Тръмп. Той заяви, че не си спомня да се е срещал със съветника на предизборния екип Картър Пейдж, за който се смята, че му е споделял, че ще пътува в Русия.

Сешънс заяви, че първоначално не си е спомнил да се е срещал с другия сътрудник на предизборната кампания Джордж Пападопулос. Сега обаче той си спомня, че му е казвал, че не е оторизиран да представлява екипа на Тръмп пред Русия.

Той допълни, че на този етап няма достатъчно доказателства за разследването на бившия държавен секретар Хилари Клинтън. През миналата седмица Сешънс обяви, че най-вероятно главен прокурор ще трябва да се заеме със случая.

Клинтън е обвинена, че също е имала връзки с Русия по времето, в което беше част от администрацията на Барак Обама. На този етап тя отхвърля обвиненията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    2 0 Отговор
    Има термин и за това: избирателна амнезия. Иначе казано:лъжа!