642 1

Сешънс: Никога не съм лъгал

Главният прокурор на САЩ даде показания пред конгреса

Сешънс: Никога не съм лъгал
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс отрече да е лъгал по въпроса за руската намеса в американските президентски избори, съобщи „Чикаго Трибюн“.

Сешънс беше изслушан от комисията по юридически въпроси на Камарата на представителите.

„В своите показания мога да отговоря възможно най-добре на вашите въпроси, както ги разбирам и до колкото си спомням. Няма да приемам и да отхвърлям обвиненията, че съм лъжесвидетелствал. Това е лъжа“, заяви Сешънс.

Сешънс е ръководил консултативен съвет в предизборната кампания на Тръмп. Той заяви, че не си спомня да се е срещал със съветника на предизборния екип Картър Пейдж, за който се смята, че му е споделял, че ще пътува в Русия.

Сешънс заяви, че първоначално не си е спомнил да се е срещал с другия сътрудник на предизборната кампания Джордж Пападопулос. Сега обаче той си спомня, че му е казвал, че не е оторизиран да представлява екипа на Тръмп пред Русия.

Той допълни, че на този етап няма достатъчно доказателства за разследването на бившия държавен секретар Хилари Клинтън. През миналата седмица Сешънс обяви, че най-вероятно главен прокурор ще трябва да се заеме със случая.

Клинтън е обвинена, че също е имала връзки с Русия по времето, в което беше част от администрацията на Барак Обама. На този етап тя отхвърля обвиненията.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Пеньо
    Отговор
    1 13:24  15.11.17
    Има термин и за това: избирателна амнезия. Иначе казано:лъжа!

Напиши коментар:


Публикувай