Last news in Fakti

15 Ноември, 2017 11:20 748 5

Австралийците подкрепиха гей браковете

  • австралия-
  • бракове-
  • гей-
  • еднополови-
  • гласуване-
  • малкълм търнбул

Следват промени в австралийското законодателство

Австралийците казаха „да“ на еднополовите бракове. Мнозинството австралийци гласуваха за промяна в законодателството в допитване, което целеше да разбере какви са нагласите в общественото за гей браковете.

61.6% от взелите участие във вота са гласували в подкрепа на хората от един пол да сключат брак, съобщи Би Би Си, позовавайки се на информация на австралийската статистическа служба.

Агенцията посочва, че гласуването не е било задължително. Поддръжници на идеята за еднополовите бракове се събраха на площадите на няколко града, за да отпразнуват победата си.

Австралийският министър-председател Малкълм Търнбул заяви, че правителството ще направи всичко възможно, за да прокара закона в парламента преди Коледа. Гласуването беше извършено след разгорещени политически и обществени дебати.

Въпросът, който беше зададен в допитването, бе „Трябва ли да се промени закона и на еднополовите двойки да им бъде разрешено да сключат брак?“. По време на кампанията поддръжниците на тезата „да“ се фокусираха върху равенството, а тези на тезата „не“ - над дефиницията за семейство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям прос

    9 2 Отговор
    Повсеместна п...растия се шири . Отвратително!
  • 2 МАК

    6 2 Отговор
    Браво на тях!!жегата там съвсем им е изпържила мозъка
  • 3 юрист

    3 7 Отговор
    Сега очакващ руските “застъпници“ да започнат подигравателни коментари, но за АВСТРАЛИЙЦИТЕ! Хайде- почвайте да се гаврите с тях, както се гаврите с ЕС, наричайте ги “австралогейове“, „австралопе*али“ “ булонката на сащ“...Чакам! Защо сте се скрили като мишки, а? Нали нуж сте срещу ВСИЧКИ гейове навсякъде по света, или русия ви е наела ИЗБИРАТЕЛНО да се гаврите точно с ЕС държави и да ни наричате “еврогейове“ и “булонката на сащ“, а? Нали в ЕС държавите бяхме “третополови“- а сега какво се оказа, а , 80% ?

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 МАК

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Като гледам какви глупости пишеш , вземи си смени хапчетата
Новини по държави: