Last news in Fakti

15 Ноември, 2017 23:00 1 819 2

Лондон: Никой не знае какво се случва в Зимбабве

  • зимбабве-
  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • преврат-
  • робърт мугабе

Външният министър Борис Джонсън призова всички в бившата британска колония да се въздържат от насилие

Лондон: Никой не знае какво се случва в Зимбабве - 1
Снимка: БТА/АР

Положението в Зимбабве се променя бързо и е трудно да се каже как ще се развие, заяви британският министър на външните работи Борис Джонсън, цитиран от Reuters.

Той призова всички в бившата британска колония в Южна Африка да се въздържат от насилие.

Джонсън заяви, че все още не е ясно дали взимането на властта от военните означава падане от власт на президента Робърт Мугабе.

"Не можем да кажем как ще се развият събитията в Зимбабве през следващите дни и не знаем дали Мугабе е паднал от власт или не", коментира Джонсън в парламента.

Британският външен министър припомни, че страната му винаги е настоявала гражданите на Зимбабве сами да решават своята съдба. Лондон ще направи всичко, което може, за да гарантира свободни и честни избори в бившата си колония следващата година, допълни той.

По-рано зимбабвийската армия взе властта и арестува предполагаеми престъпници от обкръжението на президента Мугабе.

Представител на военните обаче заяви по националната телевизия, че 93-годишният лидер и семейството му са "живи и здрави".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    9 0 Отговор
    С този външен министър, в Лондон може и никога да не разберат какво се случва в Зимбабве.
  • 2 НПО кошмар

    5 1 Отговор
    Путин направ преврат в Зимбабве и сега ще има Референдум за присъединяване към Руската Федерация - толкова ли е трудно да се сетите?!
Новини по държави: