595 0

Депутати на война срещу вестник

Британски парламентаристи бяха обвинени от Daily Тelegraph в бунт заради Брекзит

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Депутати от консервативното мнозинство на британския министър-председател Тереза Мей обвиниха вестник Daily Telegraph в опит за сплашване след публикуването на първа страница на снимка на 15 от тях под заглавие "метежници срещу Брекзит", предаде BBC.

Тези членове на Камарата на общините се обявиха против решението на правителството да се определи със закон точната дата и час за излизане на Великобритания от Европейския съюз - 29 март 2019 г. в 23 ч. по Гринуич. Те се аргументират, че ако преговорите с Брюксел вървят зле, ще е трудно да бъдат продължени.

Daily Тelegraph нарича 15-те депутати "бунтовници" и "метежници" и пише, че те са гласували за оставане в ЕС на референдума през юни 2016 г.

Тази първа страница напомня челото на друг британски вестник - Daily Mail, от ноември 2016 г. Под заглавието "Врагове на народа" имаше снимки на съдиите от Върховния съд, които дадоха на парламента право на глас за Брекзит. Тогава заглавието на Daily Telegraph беше "Съдиите срещу народа".

Депутатът от групата на 15-те Анна Соубри нарече публикацията "драстичен опит за сплашване". Соубри настоя, че нито тя, нито колегите й искат да забавят или да поставят Брекзит под въпрос.

"Ние искаме добър Брекзит за всички в нашата страна", каза депутатът.

Държавният секретар за Брекзит Стив Бейкър също се разграничи от публикацията на Daily Тelegraph.

"Достоен за съжаление е всеки опит да се всява разделение в нашата партия. Моите колеги парламентаристи имат искрени предложения за подобряване на законопроекта за излизане от ЕС, над който работим", добави той.

Великобритания


Още по темата

 • ЕС: Разводът с Лондон може да не се случи

  ЕС: Разводът с Лондон може да не се случи

  Главният преговарящ на ЕС по Брекзит Мишел Барние заяви, че се подготвя за вероятността да не бъде постигнато споразумение с Лондон за излизане от ...
  12.11.2017
  1 765
  2
 • ЕС: Великобритания има две седмици

  ЕС: Великобритания има две седмици

  Великобритания трябва да постигне значителен напредък по преговорите с ЕС през следващите две седмици. Това заяви главният преговарящ от страната на ...
  10.11.2017
  1 277
  2

Напиши коментар:


Публикувай