1 042 7

Уисконсин разреши на деца да ловуват със собствено оръжие

Това предвижда нов закон, който влезе в сила преди дни

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Деца под 10-годишна възраст имат право да ходят на лов със собствено оръжие в американския щат Уисконсин.

Това предвижда нов закон, който влезе в сила преди дни. Редица щати не забраняват на деца да ловуват под надзора на възрастни и Уисконсин се присъедини към тях.

Според новото законодателство се премахва ограничението за навършени десет години, позволявайки по този начин на всяко дете да ловува със собствена пушка, придружавано от възрастен.

Децата ще могат да използват свои оръжия, а не да споделят едно със своя родител или надзорник, каквото е правилото в други щати. Те също така ще могат да ловуват едър дивеч.

Американската Национална асоциация на носещите пушки и Асоциацията на ловците на мечки в Уисконсин са сред вносителите на закона, тъй като според тях той ще позволи на родителите да предават традициите на поколенията.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  1 18:13  15.11.17
  Традициите са за да се спазват и да се предават на поколенията!
 • Барчо
  Отговор
  2 18:13  15.11.17
  Направо съм очарован. Деца под 10 годишна възраст да убиват гръбначни животни. Държавата създава съзнателно психари убийци. Щом под 10 годишна възраст започваш съзнателно да убиваш гръбначни животни, то на 20 ще ти се ще да вдигнеш летвата. Те това и правят. Нищо чудно че ученици отиват в училище и убиват съученици с които са били заедно допреди ден без да и мигне окото. И ние ще се учим от тях на демокрация и възпитание на децата си.

  Коментиран от #4, #5

 • куку руку ку
  Отговор
  3 18:20  15.11.17
  И после защо се стреляли из училищата...
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  4 19:42  15.11.17

  До коментар #2 от "Барчо":

  По тази логика като откриеш ерекцията после искаш да вдигнеш летвата и на 20 ставаш сериен изнасилвач. В Нова Зеландия как е? И там децата ловуват, пък никой не е изтрящял. Всичко опира до семейно възпитание https://img.buzzfeed.com/buzzfeed-static/static/2016-08/23/23/asset/buzzfeed-prod-web10/sub-buzz-23929-1472009617-10.png?downsize=715:*&output-format=auto&output-quality=auto

  Коментиран от #6

 • 5 20:40  15.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Барчо
  Отговор
  6 15:26  17.11.17

  До коментар #4 от "Пазарен Либерализатор":

  Невероятни глупусти изръси. Ерекцията няма нищо общо, нито пък тия от Нова Зеландия. Като усетиш ерекцията олабваш жилата и толкоз. Като искаш да пуцаш го правиш по "кръгли" мишени или отиваш на определени места, където си правят битки или както го знаем Пейнгбол. А това на 7-8-9-10 годинки да убиеш живо същество и да го гледаш как умира пред теб и убито от теб, не ми разправяй че става въпрос на семейно възпитание. А ония от Нова Зеландия убиват за да се хранят. В край на краищата няма да се връщаме в каменната ера когато всеки е ловувал по необходимост.
 • китайче
  Отговор
  7 14:19  18.11.17
  Даа много е яко според американското им законодателство 10 годишно детенце да пробие черепа на сърничката която вижда в учебника на картинка в училище и да съзерцава блаженно с удоволствие как бавно и изтича мозъка в предсмъртни конвулсии ! Збъркана БЕЗМОЗЪЧНА нация създаваща единствено серийни убийци и насилие ! Направо да ги пращат в Сирия

Напиши коментар:


Публикувай