702 2

Холандия ограничава продажбата на марихуана край училищата

Кметът на Амстердам вече има правото да съкращава работното време на специализираните кафенета

Холандия ограничава продажбата на марихуана край училищата
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Държавният съвет на Холандия разреши на местните власти в Амстердам да ограничават работното време на намиращите се близо до училища кафенета, в които се предлагат леки наркотици, съобщи Reuters.

"Съдът на Амстердам постанови, че кметът има правото да ограничава работното време на специализираните магазини - решение, което трябва да бъде потвърдено", заяви говорител на Държавния съвет.

Най-висшата инстанция за административно правораздаване в Ниската земя подкрепи по този начин желанието на кметството да направи така, че тези заведения да не са толкова видими за учениците.

Кафенетата, които продават канабис и се намират в радиус от 250 метра от учебните заведения, вече нямат право да отварят в 07.30 ч., както беше досега, а чак от 18.00. Те ще могат да работят до 01.00 часа след полунощ.

Собственици на такива кафенета, които са особено популярни сред туристите, обжалваха разпоредбата в съда.

Потвърждавайки съдебното решение, постановено на първа инстанция, Държавният съвет даде на кметството на Амстердам свобода в кампанията.

В Холандия продажбата на малки количества канабис - под пет грама на човек - беше декриминализирана през 1976 г. В момента въпросният наркотик се продава легално в около 600 кафенета в страната.

Холандия


Още по темата

 • Декриминализират канабиса в Германия?

  Декриминализират канабиса в Германия?

  Ръководителят на синдикалната организация на германската полиция Андре Шулц призова употребата на канабис да бъде декриминализирана, предаде ...
  5.02.2018
  1 186
  3
 • Още един щат легализира марихуаната

  Още един щат легализира марихуаната

  Върмонт стана деветият американски щат, който легализира употребата на марихуана за развлечение, съобщи Reuters. Губернаторът на щата, ...
  23.01.2018
  1 076
  2
 • Пушещите марихуана правят повече секс

  Пушещите марихуана правят повече секс

  Двойките, които пушат марихуана, се радват на по-пълноценен интимен живот и правят секс много по-често от останалите, които не посягат към тревата, ...
  9.11.2017
  3 476
  5

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • rusensata sekciq
  Отговор
  1 09:49  16.11.17
  Ако живеех в Холандия . щях да ритам козата всеки ден брат !
 • Иван
  Отговор
  2 13:34  16.11.17
  Просто трябва да наложат забрана да не се продава на лица под 18 годишна възраст . Кога ще ги стигнем холандците с тези ДС агенти в управлението дето държат и тревата и бялата и кафявата химия . В Холандия всичко освен тревата е строго забранено . Но хората правят милиарди от зелен туризъм всяка година . А тъпите комуняги в България акъла им стига само коя банка да фалират да вземат на хората парите . Примитивите могат само да грабят , не очаквайте от тях градивни неща .

Напиши коментар:


Публикувай