16 Ноември, 2017 12:41 2 770 39

Русия: САЩ са като окупатори в Сирия

  • сащ-
  • мария захарова-
  • сирия

Мария Захарова отново атакува Вашингтон

В САЩ не са получавали мандат от ООН за разполагане на въоръжени сили в Сирия. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

„Бяхме изненадани да прочетем интервю на американския министър на отбраната Джеймс Матис, в което той заявява, че има американски сили са разположени в Сирия. При това с разрешението на ООН. Искам да напомня, че спрямо Хартата на ООН, Съветът за сигурност е единственият орган, който може да разреши използването на военна сила в международната общност. Тази структура обаче не е давала разрешение на САЩ за намеса в Сирия.

Такова разрешение няма и от легитимното правителство на страната. Реално американските сили действат там като нашественици.

Ние сме притеснени от американските опити да се настанят в чужд дом. Още повече, че американските сили не носят мир в този дом. Надяваме се, както вече подчерта руският външен министър Сергей Лавров, че САЩ ще заемат честна позиция, относно ситуацията в Сирия“, заяви Захарова.

По-рано Матис заяви, че американските сили няма да напуснат Сирия, докато Женевският процес за примирието в Сирия не постигне реални резултати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    24 26 Отговор
    Ето я и тази с малките....Никой не е канил САЩ в Сирия, както никой не е канил Русия в Украйна. Но нали са империи и си правят каквото им хрумне!

    Коментиран от #17

  • 2 юрист

    18 41 Отговор
    Да, бе- сащ са КАТО окупатори, но смеете ли да кажете- сащ СА ОКУПАТОРИ в сирия, а? :D А вие- руснаците КАКВИ СТЕ В СИРИЯ, СЛЕД КАТО В СИРИЯ СЕ ВОДИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА И СЪВСЕМ НЕ Е ЯСНО ДАЛИ АСАД ВСЕ ОЩЕ Е ПРЕЗИДЕНТ НА СИРИЯ, А? Вие сте по покана на едната страна в гражданската война в сирия- това да не би да прави вашата армия законно пребиваваща в сирия?! Къде са резултатите от последните избори СЛЕД гражданската война в сирия, според които е избрано законно сирийско правителство, признато от ВСИЧКИ сирийци и то е извикало ЗАКОННО руската армия на помощ- със задълженителния в такива случаи двустранен военен международен договор, а? Путлер що не размаха този договор пред очите на света и да каже- ето- въз основа на този договор руската армия пребивава законно в сирия? Руски жалки путлеристи...

    Коментиран от #30, #37

  • 3 Диди

    17 35 Отговор
    А Русия беше ли поканена в Украйна? Там,вие агресорите мир ли донесохте на украинците?РУСИЯ- ДОЛНА ЛЪЖЛИВА НАЦИЯ.

    Коментиран от #5, #16, #36

  • 4 ndndnd

    31 13 Отговор
    единственото което могат да направят САЩ в Сирия е да разположат няколко хиляди тоалетни и три -четири пробити бригади с памперси.Нищо друго.
  • 5 Глос

    28 15 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    Само да подчертая, че тази "долна лъжлива нация" ни е освободила от тУРско робство като е дала над 150000 жертви. Ти знаеш ли друга "ДОЛНА ЛЪЖЛИВА НАЦИЯ" да е направила същото за друга недолна и нелъжлива нация?

    Коментиран от #6, #7, #8, #11, #13, #14

  • 6 юрист

    16 27 Отговор

    До коментар #5 от "Глос":

    Само да подчертая, че написаното от вас е ЛЪЖА- руската армия се е била в защита на руските държавни имперски интереси, чиято цел е била овладяване на черноморските проливи дарданелите и босфора, а “освобождението“ на България е умишлено допуснато от нея, с цел установяване на част от България като руска КОЛОНИЯ или ще отречеш това? Какъв е правният статут на Княжество България след 1878г. - не е ли ОФИЦИАЛНА РУСКА КОЛОНИЯ?

    Коментиран от #12

  • 7 юрист

    12 20 Отговор

    До коментар #5 от "Глос":

    Санстефански мирен договор,
    сключен между Русия и Турция на 19 февруари/3 март 1878 г.
    Чл. 2. Високата порта признава окончателно независимостта на княжество Черна гора.
    Чл. 3. Сърбия се признава за независима.
    Чл. 5. Високата порта признава независимостта на Румъния, която ще пре­дяви своите права за едно обезщетение, което ще бъде уговорено между двете страни.
    А ЕТО И КЛАУЗИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ- Чл. 6. България се издига в автономно, ПОДАННО княжество, с християнско правителство и народна милиция Чл. 7. Българският княз ще бъде свободно избран от населението и по­твърден от Високата порта със съгласието на силите. Никой член от цару­ващите династии във великите европейски сили не може да бъде избран забългарски княз.Чл. 9. Размерът на годишния данък, който България ще плаща на сюзеренния двор, като го внася в банката, която Високата порта ще посочи по­късно, ще бъде определен по съгласие между Русия, отоманското правителствои другите кабинети в края на първата година от дейността на новата организация.Чл. 12. Всички крепости на Дунава ще бъдат съборени.
    http://old.omda.bg/bulg/hystory/San_stefano.htm
  • 8 юрист

    16 23 Отговор

    До коментар #5 от "Глос":

    ЗАЩО ТВОЯТА РУСИЯ НАИСТИНА ДАДЕ СВОБОДАТА НА СЪРБИЯ, ЧЕРНА ГОРА И РУМЪНИЯ И ГИ ОСТАВИ НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВИ, А ОТ БЪЛГАРИЯ СЪЗДАДЕ ДВЕ КОЛОНИИ- РУСКА И ТУРСКА? ЗАЩО? ТОВА ОСБОВОЖДЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ЛИ Е ИЛИ НОВО ЗАРОБВАНЕ! Замълчи ЗАВИНАГИ и никога повече не смей да се обаждаш по този въпрос, руски лакей!

    Коментиран от #10

  • 9 юрист

    12 22 Отговор
    Затова Сърбия, Черна гора и Румъния могат НАИСТИНА да кажат, че русия ги е освободила- защото РУСИЯ е извоювала статутът им на НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВИ, но случаят с БЪЛГАРИЯ Е РАЗЛИЧЕН и това е видно от самият текст на Санстефанският мирен договор!
  • 10 куку руку ку

    22 12 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Защо лъжеш и то съзнателно? Санстефанският мирен договор ли разпокъса и оряза българия или Берлинския конгрес? А ако лъжеш несъзнателно... толкова ти е българското- никакво.

    Коментиран от #18

  • 11 Диди

    9 20 Отговор

    До коментар #5 от "Глос":

    Русия ни зароби и върна десетилетия назад.Сега се опитва отново да ни зароби,но ти си толкова заслепен от диктаторската политика на путлер,че няма как да се замислиш,за да прогледнеш.
  • 12 К.К.

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Пропускаш, не само проливите, териториалните разширения в Бесарабия,втория фронт на изток от Ч. море пак за територии към задкавказието, където са най големите жертви в тази война,Раихщадското споразумение и последващите го такива, предложението Австрия унгарската империя да окупира част от западните Балкани...
  • 13 Kcaniba

    11 7 Отговор

    До коментар #5 от "Глос":

    Поредната фалшива информация!Лъжа и пак лъжа!Ако на тоя траверс,при всяка лъжа ц.ците и растяха с 1мм то сега щяха да са до Владивосток!

    Коментиран от #15

  • 14 русия е джудже

    14 16 Отговор

    До коментар #5 от "Глос":

    Е ти какво си мислиш ,че руснаците са ни освободили ,защото им е било много мъчно че сме били под робство ли бе ? Ако е така ,защо са чакали 500 години ? Истината е ,че ние сме освободени в резултат от руско-турската война ,която е била изцяло териториална и няма нищо общо с това ,дали някой е дошъл просто за да ни изкара от калта.

    Коментиран от #19

  • 15 Kcaniba

    10 8 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Сиргей, по лъжливи от вас няма!!
    Тролосороска мижка.
  • 16 Kcaniba

    14 7 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    Русия е винаги Добре дошла в Украина!!
    Само че днес вече я няма Украина, тя е Укрохунта от 2014!!! Нито териториално, нито по нвскление , нито иикономически днешната Укрохунта, създадена посредство преврат с помоща на цру и др. външни спецслужби тя по някъв начин е Украина. Колкото Османците са Визвнтия, толкова и Укрохунта е Украина!!
  • 17 Kcaniba

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Русия е винаги Добре дошла в Украина!!
    Само че днес вече я няма Украина, тя е Укрохунта от 2014!!! Нито териториално, нито по население , нито икономически, днешната Укрохунта, създадена посредством преврат с помоща на цру и др. външни спецслужби, тя по никакъв начин не е Украина.
    Колкото Османците са Византия, толкова и Укрохунта е Украина
  • 18 юрист

    7 17 Отговор

    До коментар #10 от "куку руку ку":

    “...Публикувано във факти.бг: Защо лъжеш и то съзнателно? Санстефанският мирен договор ли разпокъса и оряза българия...“ДА- САНСТЕФАНСКИЯТ ДОГОВОР Е ПЪРВИЧНИЯТ ДОГОВОР, КОЙТО НЕ ДАДЕ НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ, А РАЗДЕЛИ 40% ОТ ТЕРИТОРИЯТА Й НА ДВЕ КОЛОНИИ- РУСКА И ТУРСКА, КАТО ОСТАВИ 60% ОТ ТЕРИТОРИЯТА Й В ДЪРЖАВНАТА ТЕРИТОРИЯ НА СЪСЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ И ТОЧНО ТОВА СЕ ВИЖДА ОТ АВТЕНТИЧНОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА САНСТЕФАНСКИЯТ ДОГОВОР! Наистина си руснак, защото ЛЪЖЕШ НАГЛО ТОЧНО КАТО РУСНАЦИТЕ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ СЪМ ПУБЛИКУВАЛА АВТЕНТИЧНИЯТ ТЕКСТ НА САНСТЕФаНСКИЯТ ДОГОВОР! Ега ти наглите лъжци сте това, руснаците...

    Коментиран от #31

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Kcaniba

    6 11 Отговор

    До коментар #19 от "Kcaniba":

    Намалете пиенето в коневръза бре мужици аааааа!!!

    Коментиран от #21

  • 21 Сиргей

    13 5 Отговор

    До коментар #20 от "Kcaniba":

    Мноо памперси мноо нещо!!
    На помощи ли живеете , козяшки подлоги!!
    На здравее!!
  • 22 Реалист

    19 3 Отговор
    Фащ винаги са били окупатори ! А и няма как , държава създадена от бандити и авантюристи , избивали местното население , прибирали злато срещу шарени дрънкулки !
    Фащ са там , където има финикийски знаци ! За тях , нищо друго няма значение !
  • 23 Трапер

    2 11 Отговор
    Реалист а СССР как е бил създаден , а ? С диктатура и репресии ,нали?
    След ВСВ по заповед на Сталин пряко или косвено са избити десетки милиони руснаци .Т.е избивал е собственото си население , чиято численост превъзхожда многократно избитите индианци в Америка .Отричам избиването на коренното население на американския континент , но не е уместно да да правиш подобен коментар.

    Коментиран от #29

  • 24 като гост

    14 3 Отговор
    А истината е че юристката и дидито са едно и също лице и пишат от 1 и същи Ip адрес ( вече е проверено)
    на компютъра на това IP има word файл с антируски текстове от интернет(обработени с повечко злоба)
    Та това лице получава % от определени места да пише коментарии и да настройва хората срещу всички
    Ако смятате че лъжа мога да ви пратя IP то по смс да проверите в world scannera

    Коментиран от #25, #26, #27, #28

  • 25 юрист

    4 16 Отговор

    До коментар #24 от "като гост":

    “...Публикувано във факти.бг: А истината е че юристката и дидито са едно и също лице и пишат от 1 и същи Ip адрес ( вече е проверено)..“ Кой го провери? Руската ви служба ли?:) Алооо- РУСКИ БУДАЛА, имаме защитна стена на нашия лаптоп, защото съпругът ми е спец по киберсигурност и за това е създалЗАЩИТА на домашната ни мрежа срещу всичките ви опити на ВСЯКАКВИ руски сульовци да бърничкат в нашата мрежа:) Толкова си жалък, че няма накъде:D Я напиши какво е айпито ми- напиши го, бе , руски сульо:D
  • 26 юрист

    4 12 Отговор

    До коментар #24 от "като гост":

    Хайде бе, руски “спец“ по ИТ- НАПИШИ АЙПИТО МИ:) Що не можеш? Защото искаш да го продаваш на русофилите, ли?:) Ми това е ИЗМАМА, бе, сульо, щото им даваш айпи, което не е истинско, а те , будалите, нали са русофили, от злоба и яд ти вярват, ти си пълниш НЕЗАКОННО джоба с техните парички, а руските шарани лапат, ли лапат измамната ти въдица- АХАХАХАХА:D И после- хоп- поне един от тях кацва в моята кантора, за да иска да му пиша жалба до прокуратурата за измамата, която ТИ си му спретнал- че ще му дадеш моето реално айпи срещу заплащане- АХАХАХАХА:D:D
  • 27 юрист

    4 11 Отговор

    До коментар #24 от "като гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Ако смятате че лъжа мога да ви пратя IP то по смс да проверите в world scannera..“ Обади ми се на номер 02/98 28 363 - веднага ще приема обаждането ти и ще ти дам личен моб. номер, на който можеш да ми пратиш айпито...
  • 28 юрист

    4 8 Отговор

    До коментар #24 от "като гост":

    Защо не ми се обаждаш?:( Чакам ли, чакам твоето позвъняване....

    Коментиран от #39

  • 29 Реалист

    13 1 Отговор

    До коментар #23 от "Трапер":

    Фащ винаги са водили и продължават да водят агресивна и грабителска политика ! Тяхната религия са ПАРИТЕ ! Всичко в името на ПЕТРОДОЛАРА !
  • 30 До сички говедарски подлоги

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    ДРУГАТА СТРАНА СА ИДИЛ ДОКАЗАНИ БАНДИТИ АМА ЩОМ ГИ ПОДКРЕПЯТ ГОВЕДАРИТЕ ЗА ВАС ПОВТАРЯМ САМО ЗА ВАС СИЧКО Е О.К.
  • 31 Трол

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Гледай си членовете и алинеите. От Санстефанския мирен договор нищо не разбираш, от история още по-малко. В твоя цитат на договора не си дала териториите, които обхваща санстефанска България-170 000кв.км. Отделно не си запозната с двете споразумения (будапещенското и...другото беше с много изчнчено име, да не го объркам по памет) между Австро-Унгария и Русия. Те са сключени с цел ненамесата на австрийците в руско-турската война. В австрийския им вариант изобщо не се споменава България, като държава! Берлинския конгрес орязва териториите на България и разделя нацията на княжество България и Източна Румелия.
  • 32 Хасан

    0 8 Отговор
    Българите бяха си добре при османлиите ,на турците им беше зле...трябваше да отбиват военна служба,да воюват..докато християните нямаха военна повинност...правеха търгрвия,нямаше крепостно селячество като Русия или да са обвързани към местния граф ,барон като Европа...имаха си ниви,дюкяни,училища,църкви...а турците нищо
  • 33 onq s konq

    4 9 Отговор
    "Гаварит Масква" за сетен път и тръгнала да сътворява червена пропаганда с балалайка!Ами като са "нашественици" американците ,УДАРЕТЕ ГИ БЕ?!!АМА НЕ СМЕЕТЕ!А ВИЕ КАКВО ПРАВИТЕ В СИРИЯ?Или го давате "освободители"...така както 45г ОСВОБОЖДАВАХТЕ И ПАЗИХТЕ "ОТ ВРАГА" ЕЗТОЧНА ЕВРОПА!Имате тапия от АсаД като РЪКОВОДИТЕЛ НА ЕДИНСТВЕНОТО ЛЕГИТИМНО СИРИЙСКО ПРАВИТЕЛСТВО че ви е поканил?Ами О.К.-американците пък имат също официален документ от РЪКОВОДИТЕЛА НА ЕДИНСТВЕНОТО БУНТОВНИЧЕСКО ЛЕГИТИМНО ПРАВИТЕЛСТВО НА СИРИЯ ,ЧЕ ГИ Е ПОКАНИЛ!Е и?-Тапия срещу тапия!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Оная

    2 1 Отговор
    Юрист-ката пак яхна метлата.
  • 36 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    А Русия беше ли поканена в Украйна?

    Русия никога не разполагала "сили" в Украйна. Няма официални, части, бюджет, въоръжение и т.н.

    Коментиран от #38

  • 37 Morgoth

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Русия е поканена от Асад, който (диктатор или не) е официалният управляващ страната. За да бъдеш признат от света за управляващ трябва да спечелиш избори, а опозицията не го е правила. По същата причина никой не призна Каталуня, нито пък нечия армия ще влезе в Испания и ще твърди, че защитава каталунците.
    Дали ролята на САЩ в близкия изток е положителна или отрицателна в исторически план много може да се спори и всеки си има своята истина, но в Сирия те са окупатори.
  • 38 Защото

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Питаш ли жена си, когато отиваш фа пишкаш!
  • 39 като гост

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    Падна ми батерията, но първо нощеска в 3 часът ще ти звънна да отидеш по малка пък утре в 18 ще съм на Попа отдясно на статуята, ела и ще те разоблича и като диди, юристка и всички други агенти под прикритие. Ще ме познаеш по разкошната шапка ушанка. Няма да те отстрелвам защото съм пацифист и защитник на двукраките животни бозайници.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания