1 357 7

Осъдиха мъж заради нацистки татуировки

Домът на мъжа изглеждал като музей на Хитлер

Денис Джамбазов

Австриец, нашарен със свастики и други нацистки символи, покриващи тялото му, беше осъден на 30 месеца затвор заради публично излагане на татуировките си на плувен басейн за нудисти, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на ДПА.

Съд в южния австрийски град Грац реши, че 35-годишният мъж е виновен в опит за възраждане на нацизма. Първите десет месеца от присъдата трябва да бъдат излежани ефективно в затвор, а останалите 20 месеца - като пробация.

Австрийското законодателство забранява публичното излагане на такива символи, за да се предотврати възраждане на нацистката идеология.

Апартаментът на мъжа бил пълен с предмети и материали с нацистка тематика, включително снимки на Адолф Хитлер и препарирана катерица, вдигала лапичка в нацистки поздрав.

„Домът му изглежда като музей на Хитлер", отбеляза един от съдиите по време на процеса. Частните колекции с нацистка символика не са незаконни в Австрия, но само ако не се излагат публично.

Австрия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ВМОРО
  Отговор
  1 07:32  17.11.17
  Демокрация? Толерантност? Свобода?
 • Бастона Логер
  Отговор
  2 07:32  17.11.17
  То и тука има много хора които имат портрети на бай-Тошо и друга болшевишка пропаганда, разликата е че хитлер е тероризирал чужди а болшевиките се трепат по между си
 • jullliann72
  Отговор
  3 09:41  17.11.17
  Австрия е като еврейска колония.Както и целия ни Ш...Н СВЯТ.Немците загубиха войната,руснаците също.Победиха евреите.
 • Чичо Адолф
  Отговор
  4 10:04  17.11.17
  Вместо да го наградят с най-високото държавно отличие и да му предложат висок ръководен пост във властта.... Ега и изп*д*р*стялото общество. Чичо Адолф беше прав едно време, ама уви, остана неразбран!
 • Свободан
  Отговор
  5 16:53  17.11.17
  Свобода на словото? Неее, репресия под названието демокрация. Лъжа и измама за свобода, равни права и възможности за взимане на решения. Добре дошли в робството на 21 век. Т.нар. свободни роби.
 • реалист
  Отговор
  6 17:32  17.11.17
  Не се гаси туй що не гасне . И пак да го осъдят все тая ,той вече си е татуирал свободата ,показвайки по този начин среден пръст на всичката евро - педалска еврейска сволоч . Колкото повече забрани и осъдени ,толкова по-голям интерес към Хитлер , Райха и националсоциализма ще възбуждат . Какво по-хубаво от това, да милееш за собствената си нация и да поставяш интересите и над всичко останало ,дори и над своите . Национализма тепърва ще се възражда . И всичко това ще бъде резултат от евро - гейските ценности на Брюксел.
 • Public Owner
  Отговор
  7 19:23  19.11.17
  Според мен трябва да дават затвор за открито пропагандиране на либерализъм и комунизъм, както и ционизъм. Те са далеч по-опасни идеологии от нацизма......

Напиши коментар:


Публикувай