1 800 11

Пхенян може да изстреля водородна бомба в космоса

САЩ ще бъдат върнати в каменната ера

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Мария Атанасова

В случай на необходимост режимът на Ким Чен-ун може да изстреля водородна бомба в космоса, съобщи Contra Magazin. Съединените американски щати са притеснени от подобен сценарий.

Успешно проведените тестове с балистични ракети на Северна Корея дават индикации, че в случай на военни действия и ескалиране на напрежението Ким Чен-ун може да заповяда изстрелване на бомба в открития космос.

Електромагнитният импулс не само ще блокира повечето американски сателити, а освен това ще върне 90% от американската територия в каменната ера, посочва изданието. Страната ще остане без електричество и други жизненоважни системи.

Експлозия на подобна бомба над Щатите се равнява „десет Фукушими“, а ефектът ще надвиши в пъти и аварията в Чернобил. Съседните на САЩ страни – Канада и Мексико – също ще пострадат от опустошителния взрив.

През последните месеци напрежението на Корейския полуостров се повиши значително. САЩ и Северна Корея си отправиха взаимни заплахи, включително и за нанасянето на ядрен удар.

Корея (Демократична Народна Република)


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бутона
  Отговор
  1 07:50  17.11.17
  Хайде Ким, натисни бутона, смело момче, отърви ни от англосаксонската пасмина!

  Коментиран от #7

 • Ьььььь
  Отговор
  2 08:06  17.11.17
  САЩ в каменната ера-хареса ми..
 • Kcaniba
  Отговор
  3 08:14  17.11.17
  Създавайки фащ са обрекли местното начеление на геноцид не като цивилизовани хора, а като австралопитекци от камената ера!!!
 • толерантен
  Отговор
  4 09:13  17.11.17
  Лошо няма - нека да имат едно на ум, господа "демонократизаторите".

 • толерантен
  Отговор
  5 09:14  17.11.17
  Лошо няма - нека да имат едно на ум, господа "демонократизаторите".
 • 6 09:43  17.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Пеньо
  Отговор
  7 10:51  17.11.17

  До коментар #1 от "Бутона":

  Нещо тотално ти липсва!
 • Диди
  Отговор
  8 11:27  17.11.17
  Вие Русофили,доста сте изперкали,за да се радвате на тома.Ако ненормалникът изстреля бомбата,мислите,че и на нас няма да се отрази ли? Мал.умни ли сте?
 • Morgoth
  Отговор
  9 13:23  17.11.17
  Все бях чел неграмотни предсказания, но това вече минава вякакви граници. Ако нещо можеше толкова бързо и без да избие хората да "върне 90% от америка в каменната ера" мислите ли че СССР нямаше да го е използвал? Космически взрив се планира единствено като средство за внасяне на шум при навлизане на голяма балистична ракета в атмосферата, за да се обърка противовъздушната отбрана. ЕМП-то от бомба в космоса е много по-силно, ще блокира много сателити, ще нанесе сериозно поражения по електропреносната мрежа на целия контитент, в по-тесен кръг ще изгорят много елетронни устройства, но нищо фатално няма да се случи. След слънчевите изригвания през 72-ра и 89-та, които сриват комуникации и електрозахранване в САЩ и Канада системите са осъвременени и при опасност просто ще се изключат.
 • малоумен
  Отговор
  10 13:34  17.11.17
  Статията разказва за две различни неща, които може евентуално да се случат. Първото взрив в космоса, т.е. 300 - 500 км. височина. Второто е водородна бомба над САЩисаните. Ако случайно бомбата бъде взривена на 300-400 км. височина над САЩ, бедата ще е умопомрачителна. Интересно тогава САЩ ще ударят ли Рус и Чайника ... Я по-добре да не става така.

  Коментиран от #11

 • Барчо
  Отговор
  11 14:10  17.11.17

  До коментар #10 от "малоумен":

  Най-първата част е: В СЛУЧАЙ НА НЕОБХОДИМОСТ. Това означава, че ще бъде в краен случай. При положение че са нападнати и губят, а този акт ще бъде последна мярка и акт на безпомощност. А и звучи просто като предупреждение. Краварите да знаят, че този път СК няма да се спре пред нищо за да защити интересите си. А те са никой да не и закача кочинката.

Напиши коментар:


Публикувай