17 Ноември, 2017 08:59 4 918 45

Захарова скочи и на Плевнелиев

  • мария захарова-
  • росен плевнелиев-
  • кибератаки-
  • президент-
  • русия-
  • сащ

Това вече е параноя от глобален мащаб, заяви Захарова

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нападна бившия български президент Росен Плевнелиев. Това стана на редовния й седмичен брифинг. А повод бе опит за въпрос, който тя така и не изчака да бъде зададен.

Българският журналист Борис Анзов започна да говори за думите на Плевнелиев от 14 ноември, че Русия е тренирала в България с първите си кибератаки, а след това е преминала на други страни, съобщи Club Z.

Захарова прекъсна въпроса и отговори: "Може ли аз да задам един глобален въпрос? Вижте, имате в ръцете "вълшебна пръчица" - изхождаме от това, че "руските хакери" всичко могат, нали? Кажете - ако я имате, ще искате на другите ли да им е зле или на вас да ви е по-добре? Ако вездесъщите "руски хакери" могат да избират президента на САЩ, да провеждат референдуми в Европа за отцепването на суверенни държави - какво още там те могат? - как смятате, дали такъв инструментариум би бил използван за собственото благо? Защо тогава той все бива използван в собствена вреда? Никой ли не е задавал такъв въпрос? Затова извинете, но дори не искам да слушам това до край. Това вече е параноя от глобален, световен мащаб. Веднага искам да кажа, че ако има факти, ще ги обсъждаме, като няма факти, ще коментираме така, както коментираме."

Захарова бе попитана и дали може да предостави списък на българските политически дейци, посещавали Русия през последните 10 години и получили награди там. Журналистът обеща, че "ние от наша страна ще предоставим списък на хората, грижещи се за гробовете и паметниците на героите на войните в България."

От две седмици насам Мария Захарова на няколко пъти отправи нападки срещу българските власти и дори срещу приятелски настроения към Русия президент Румен Радев. Повод са осквернявания на паметници на Съветската армия у нас. Захарова дори заяви, че армията на СССР спасила българските евреи от депортация и унищожение по време на Втората световна война, с което предизвика гнева на много хора. В действителност през пролетта на 1943 г., когато се решава съдбата на евреите у нас, Съветската армия все още е много далече от България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съни

    59 31 Отговор
    Че то срещу Плювньо скачат всички -не само руснаците.В Париж,след пореното "умозаключение" на бившият ни президент за" европейската визия и светлото ни бъдеще" ,полският министър на икономиката каза --Тоя е тотален идиот...Имаше го по полската телевизия-по повод квотите за емигрантите.

    Коментиран от #35

  • 2 ПЕЕВ

    56 33 Отговор
    комунизма е тумор който трябва да се отстрани.

    Коментиран от #36

  • 3 Пеньо

    44 42 Отговор
    Като чета простотиите на тази с малките, все едно чета драсканиците на троловете на малкия орк - 1:1, 100% пълно съвпадение. Съвсем прозрачно е кой спуска опорните точки!
  • 4 Гоуст

    42 31 Отговор
    Прекалявате вече. Все Русия ви е виновна. В Русия няма все още прокаран интернет, вие пишете за руски хакери... моля ви се
  • 5 СПИРАЛА

    59 30 Отговор
    Извинете,кой беше Плевналиев?

    Коментиран от #10, #20

  • 6 Наблюдател

    34 10 Отговор
    Да, дори и Радев разкритикува позицията на Кремъл относно спасяването на българските евреи, като "злонамерено или пълно непознаване на историята". А него не можем да го виним, като враг на Русия, параноик или, като приятел на Плевнелиев.
  • 7 пикла с малки цицки

    38 7 Отговор
    Марчето може да му е скочила но и без определението но професор Божидар Димитров че е "пикла с малки цицки" няма никакъв шанс пред Деси Банова !!!
  • 8 Зъл

    29 21 Отговор
    Тя може и да го бие, ония какъвто е п..... маринкин.
  • 9 Аааа

    45 36 Отговор
    Само завършен ИДИОТ , или ПРОДАЖНИК ( а може и двете )може да твърди , че РУСИЯ е виновна за днешното ни жалко съществуване

    Коментиран от #13

  • 10 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    34 38 Отговор

    До коментар #5 от "СПИРАЛА":

    Най -Българския президент !!! Той пръв каза -ЦАРЯТ Е ГОЛ, РУСНАЦИТЕ ВОДЯТ ХИБРИДНА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ !!!

    Коментиран от #29

  • 11 OMG WTF

    29 9 Отговор
    Не бих отказал да ми скочи и на мен. И да ме язди, язди, язди...

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    8 11 Отговор

    До коментар #9 от "Аааа":

    Не бъди толкова строг към себе си!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Аааа

    9 5 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Точно такива като теб , имам в предвид !
  • 16 впечатлен

    25 20 Отговор
    ЗАХАРОВА НА НАС КАКВА НИ СЕ ПАДА? Защо всеки ден в новините присъстват цитати от въпросната говорителка? По-добре цитирайте Людмила Захажаева, нейното мнение изцяло съвпада с това на Захарова. Според въпросната дама, България е провинция на Русия. Както е тръгнало ще дочакаме у нас, тяхната провинция, руснаците да се появят на бели коне, но не колхозни тежковози, като коня, на който Луна влезе във Вип брадъра, а тънкокраки и високи, както подобава на руските парвенюта! Уважавам президента Плевнелиев и искрено му пожелавам щастлив личен живот! България обаче не е място за живеене! Тук опасностите те дебнат отвсякъде, особено, ако не си съгласен с поведението и политиката на някои предводителки!

    Коментиран от #33

  • 17 Барчо

    29 12 Отговор
    Хибридни войни се водят от всички. И от кравари и от руснаци и от българи и от всички останали. Така че да се обвинява една единствена държава в това "престъпление" е някак си неуместно. Дори това обвинение е част от хибридната война. Когато народа е пълен с "дебили", тогава и хибридната информационна война ще е успешна. Ако е истински образован и познава историята, то тази хибридно-информационна война е загубена от противника още преди да е започнала.

    Коментиран от #30

  • 18 Граф Николаевич

    22 1 Отговор
    Тая ме възбужда...:):):)
  • 19 Киро

    12 17 Отговор
    Я, траве..ита захарова проговорил?

    Явно е изтрезняла за малко.
  • 20 Палко

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "СПИРАЛА":

    Гаджето на Деси Банова ;-)
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Radko

    4 2 Отговор
    На този Анзов май скоро ще му бият шута от пресцентъра, така да губи времето на Захарова.
  • 24 стоян георгиев

    11 10 Отговор
    казаното от плевнелиев е очевидно,особено като прочетеш коментарите на засегнатите,разбираи платената руска сган тук !иначе разсъжденията на захова са точно за 80 % дето спрягаше бсп депутатчето!
  • 25 майна

    4 1 Отговор
    не ми се вижда като случайност да има две Захарови, българска и руска
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бат Ваню

    7 3 Отговор
    ... ама тя и Деси Банова му била скочила..... ха ха ха.... Не знам верно ли е....
  • 29 Дух

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Той негово-мушмурлушка работа.Той -никой,по-точно сянка на акули,дето прихранват.
    Преди ходеше с БАДЖ-Призидент на България.Сега му е нужен ОШИЙНИК-помело на бездарници.
  • 30 юрист

    8 10 Отговор

    До коментар #17 от "Барчо":

    “...Публикувано във факти.бг: Хибридни войни се водят от всички. И от кравари и от руснаци и от българи и от всички останали...“ Руски идиотии! Българите СЕ ЗАЩИТАВАМЕ от ВАШИТЕ руски обвинения и посегателствата ви върху нашата история, култура и традиции, докато руснаците само НАПАДАТЕ България- В ТОВА Е РАЗЛИКАТА! Или ти искаш вие- руснаците- само да ни нападате, а ние да си мълчим примирено, да не се съпротивляваме, да не разобличаваме лъжите и гаврите ви с нашия народ, и понеже- СПОРЕД ВАС- РУСНАЦИТЕ- българите сме “негоден и неблагодарен на русия народ“, да потвърдим с мълчанието си вашите лъжи и гаври за България и българите? ОТБРАНАТА И ЗАЩИТАТА НИ ОТ ВАШИТЕ ГАВРИ И ЛЪЖИ Е ЗАКОНЕН ОТГОВОР НА РУСКАТА ВИ ИНФОРМАЦИОННА ВОЙНА СРЕЩУ НАС! КОГА БЪЛГАРИН Е ВЛЯЗЪЛ ВЪВ ВАША РУСКИ САЙТ И Е ЗАПОЧНАЛ ДА ПИШЕ ЛЪЖИ И НЕВЕРНИ НЕЩА ЗА РУСКАТА ВИ ИСТОРИЯ, ДА ВИ КРИТИКАРСТВА, ДА ВИ НАСТАВЛЯВА КАКВО ДА МИСЛИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ, ДА ПРЕИНАЧАВА РУСКАТА ВИ ИСТОРИЯ, ДА НАСАЖДА БЪЛГАРОФИЛСКИ БОМБАСТИЧНИ ТЕОРИИ, КОИТО ВИ ОБИЖДАТ КАТО НАЦИЯ И НАРОД ,А ? НИКОГА НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО ТОВА! И ДА ПСУВАМЕ ПУТЛЕР, ТО Е САМО В НАШИ БГ. САЙТОВЕ- А НЕ В РУСКИТЕ ВИ САЙТОВЕ! ЕТО ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ НЕ ВОДИМ БЪЛГАРСКА ХИБРИДНА/ ИНФОРМАЦИОННА / ВОЙНА В РУСИЯ, НО РУСНАЦИТЕ ВОДИТЕ РУСКА ХИБРИДНА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ И НИЕ ИМАМЕ ПРАВО НА ОТБРАНА И ЗАЩИТА ОТ ВАШИТЕ ГАВРИ С НАС КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА!

    Коментиран от #34, #37

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хахаха

    6 2 Отговор
    Браво
    НАЙ-НАКРАЯ ЖЕНА ДА МУ СКОЧИ !!!!!!
    Хахаха
    Дали не е евреин ?
    Симпатитяга е като С. Паси, Е. Сугарев...
  • 33 Гроб за ГЕРБ

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "впечатлен":

    Има противоречие в изреченията ти.Казваш,че уважаваш
    Плювню и после,че България не е страна за живеене.Та
    нали Плювню и сие я направиха да не е за живеене или
    поне спомогнаха за това с някой действия или бездействие.
    Уважаваш,пък после плюеш по делата им.Явно си доста
    объркан или холестеролеца ти е в повечко.
  • 34 Гроб за ГЕРБ

    10 3 Отговор

    До коментар #30 от "юрист":

    Да започна от това,че не обичам юристите.Юристката
    пасмина за последните години така усложни законите
    в БГ едно,чрез изменения и допълнения друго и с нови
    закони и наредби,че е невъзможно за обикновен човек
    да се справи с тях и по този начин рекетирате хората да
    ви плащат,освен това помогнахте на кликите управляващи
    ни досега да ни доведат до положение на най-бедни в ЕС.
    Прав е Барчо за кибер войните-всички ги водят,досега
    битката за БГ я спечели ЕС и НАТО,че ние бяхме бедни
    отчасти и благодарение на юристите а и руснаците и те
    бедни и объркани.
    Сега не знам дали те са бедни ама знам,че българите са
    най-бедни и объркани в ЕС и оттам и най-податливи на
    всякакви атаки.Тъй,че няма,какво да се сърдим на тигъра
    че иска да изяде вързаната коза.

    Коментиран от #42

  • 35 редник

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Съни":

    Българи , сърби и руснаци сме от един корен , рода сме !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Правдив

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "юрист":

    Когато дори непредубеден човек ти чете простотиите, започва волно или неволно да се убеждава, че руснаците са прави. Неловкото в цялата ситуация е, че устати неблагодарници като теб и плужека Плевнелиев създават много лош имидж на народа ни като цяло. Слава богу, теб те четат само шепа надъхани кучета от вашата глутница. Но в случая с Плевнелиев ставаше въпрос за много позорен международен гаф, в който България бе основен потърпевш.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Някой

    2 0 Отговор
    От Русия нищо хубаво не идва само студ и комунизъм. Естествено че който казва нещата директно ще намерят начин да го очернат
  • 40 РЕАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Управляващите ни трябва да не канят на 3 март руски политици и да им обяснят че те не са ни освобождавали никога. Те са просто завоеватели. Каквото търсят си го намират.
  • 41 НЕДОМИСЛИЦА

    1 0 Отговор
    Деси Банова може да му скача заради парите и имуществото което притежава.
  • 42 адвоката

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Гроб за ГЕРБ":

    Много бъркаш за т. нар. "юридическа пасмина". Проблемите с постоянните кръпки по нормативната база през последните десетина години идват точно защото юристите са по-малко в Народното събрания отколкото преди. Отделно юристите на ГЕРБ са изключително слаби и неподготвени. Законите ги правят на парче и както кажат Цецо и Боко. Няма такива юристи-законотворци като Герджиков, Дончева, Мингова.

    Коментиран от #43

  • 43 НЕразбирач

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "адвоката":

    Отчасти съм вдигнал ръце от юристи и аз (но повече от друга плява с паразитни професийки - финансисти, икономисти, програмисти дори), но да има повече КАЧЕСТВЕНИ юристи като цитираната от теб Дончева - ДА! Надявам се, че говорим за Татянчето! Без значение на партийна разцветка - има моите уважения вовеки!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания