17 Ноември, 2017 11:41 1 360 5

Крупна авария в стратегически петролопровод зад Океана (ВИДЕО)

  • кийстоун-
  • петролопровод

Петролопроводът "Кийстоун" между Канада и САЩ е спрян заради изтичане на хиляди барели нефт

Крупна авария в стратегически петролопровод зад Океана (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Канадският оператор TransCanada Corp. обяви, че временно е спрял подаването по петролопровода си "Кийстоун" между Канада и САЩ, след като е установен спад в налягането в резултат на теч, предаде Reuters.

Около 210 000 галона или 5000 барела петрол са изтекли от тръбата в четвъртък сутринта в североизточната част на американския щат Южна Дакота по неизвестна причина, според съобщение на компанията и местните регулаторни власти.

Екипи са затворили тръбопровода и са задействали процедури за спешно реагиране след откриване на теча южно от помпената станция в окръг Маршал. Причината за аварията се разследва.

Петролопроводът е с дължина 4324 км и се простира между канадската провинция Алберта и терминала в Кушинг, щата Оклахома, и в Патока - Илинойс.

През пролетта президентът Доналд Тръмп даде зелена светлина на строителството на спорния петролопровод "Кийстоун Екс Ел", на който предшественикът му Барак Обама бе наложил вето.

Целта на съоръжението е да се увеличи над два пъти дебитът спрямо сегашния до 830 000 барела на ден и да свърже по-пряко петролните обекти в Алберта с Тексас.

Крупна авария в стратегически петролопровод зад Океана (ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петров

    4 0 Отговор
    В САЩ още през 2001 най-големите концерни имаха готови прототипи на електрически автомобили, но тогава идва на власт Буш младши който лобира за петролната промишленост и всичко отива на кино, сега половината автопарк щеше да е електрически а китайците щяха да произвеждат електирики а не да се тровят
  • 2 Петров

    2 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=k96tIRjxzw0
  • 3 Киро юрист Деси

    7 6 Отговор
    Путин е виновен-част от хибридната му война.

    Коментиран от #4

  • 4 Барчо

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Киро юрист Деси":

    Точно така. Ако нямат доказателства, минимум се съмняват. А съмненията сами по себе си вече са достатъчни да бъдат наложени нови санкции. И санкциите трябва да ги наложи Европа, а американците ще продължават да си търгуват с Русия. Ние сме държачи на слонски..... с две ръчички.
  • 5 Kcaniba

    6 5 Отговор
    Щом не е в Русия, амерски ушанки мълчат!!
    Тролня, не ли е липса на обективност тази ваша извратена фобия!!???
    Русофобия.