17 Ноември, 2017 12:23 2 033 14

Северна Корея строи подводница, способна да носи балистични ракети?

  • северна корея-
  • подводница-
  • балистична ракета-
  • симпхо-
  • пукуксон

Според специалистите, анализирали сателитни снимки, корабът се строи в т. нар. Южна корабостроителница Симпхо на източното крайбрежие на КНДР

Северна Корея строи подводница, способна да носи балистични ракети? - 1

Северна Корея може би строи подводница, способна да носи балистични ракети. Това предположение изказват американски експерти в статия, която помества вашингтонският аналитичен сайт 38North, предадe Reuters.

Според специалистите, анализирали сателитни снимки от 5 ноември, подводницата се строи в т. нар. Южна корабостроителница Симпхо на източното крайбрежие на КНДР.

Кадрите показват два цилиндрични обекта, които може да са част от външния корпус на подводница. Диаметърът на единия е близо 7,1 м, а другият - конусообразен, се стеснява от 7,1 на 6,1 метра. Въз основа на тези данни те правят извод, че Северна Корея създава подводница от клас "Симпхо", способна да носи балистични ракети.

Експертите заявяват, че на разположен недалеч стенд за изпитания се вижда кула със закрепено на нея съоръжение, напомнящо пусков контейнер. Според тях наоколо не се виждат признаци за извършвана дейност, но оборудването може би е знак, че севернокорейците продължават да изпробват механизъм за пуск на балистични ракети от подводници.

Северна Корея строи подводница, способна да носи балистични ракети?

Както и през август т. г., експерименталната подводница от клас "Симпхо" и специалният шлеп за изпитания на пусковия механизъм все още стоят на котва. Според експертите обаче те всеки момент може да излязат в открито море по заповед от Пхенян. Въпреки това нищо не показва, че се извършва подготовка за изпитания на балистични ракети "Пукуксон", добавят те.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    12 28 Отговор
    Ще е добре ракетите й да бъдат насочени към домовете, в които реално живеят всички симпатизанти на северна корея и путлер и които пишат хвалебствия за северна корея в този форум. Така, де- след като толкова харесвате севернокорейските балистични ракети и севернокорейските ядрени ракети, ги приютете в домовете си на склад или приемете домовете ви да бъдат включени в територията на военният полигон за изпитанията им - така ще докажете на практика любовта си към путлеризма и към режима в северна корея:)

    Коментиран от #2, #6, #7, #9, #11

  • 2 ТТТТТТТТТ

    22 10 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Ще е добре да си пиеш хаповете по разписание.
  • 3 инж. Хасен РОМаносов

    7 6 Отговор
    И ние отличника на Европа и стожер на НАТО строиме нещо подобно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Znaiko

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Ако и така се ориентираш в правото си я закъсал
  • 7 Трол

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Не се ли усещаш? Ако ти не, поне мъжа ти трябва да има някакъв контрол. То бива изтървано ама твоето вече е за пример в учебниците по психология.
  • 8 стоян георгиев

    7 14 Отговор
    ха,ха,ха...сега и подводница!!!ядрена програма клонинг на съветската,ракети клонинг на съветските ...сега подводницата дали ще е клонинг на съветските,разбираи руските!!!и как стават тия случаини клонирания?
  • 9 Гост✓

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Дългото състоянието на абсистенция, е причината за отключване на хистрионно личностово разстройство поява на пертрубация, маразъм и напреднал стадии деменция. Обстинацията е първо-причината, за твоята десоциализацията в обществото. Кабалистиката е доразвила трансценденталното в теб, и е предизвикала бифуркация на полу- човек, полу- бог придобил чертите на долихоцефал.
    Определено към теб ще има интерес, от хора занимаващи се с ноология.
  • 10 БОЛТ

    8 2 Отговор
    ДАЛИ ЩЕ МОГАТ ДА Я ДОСТРОЯТ СЕ ПИТАМ ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 реалист

    3 1 Отговор
    Тия специалисти явно редовно гледат на боб , я американски ,я смилянски ...
  • 13 мъка

    8 1 Отговор
    Северно корейците с САНКЦИИ правят подводници и ядрени бомби, а Българите с СУБСИДИИ какво правим?
  • 14 незнайко

    2 0 Отговор
    Толкова ли са тъпи в САЩ, че смятат строежа на подводницата да е на показ и на открито ? Може би и нас ни вземат за канарчета ? Статията е тенденциозна и измислена ! Каквито и да са севернокорейците, без да ги закача някой, на никого нищо не правят. След ИД щатите забъркват поредната свада !!!