1 871 1

Това е краят на "Ислямска държава" в Ирак

Правителствените сили превзеха последното селище в страната, държано от джихадистите 

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Иракската армия съобщи, че за няколко часа е отвоювала последното селище в страната, останало в ръцете на групировката "Ислямска държава" (ИД). Става дума за град Рауа, намиращ се в огромната пустинна провинция Анбар, граничеща със Сирия, предаде Reuters.

Правителствените войски и паравоенните формирования, които се сражават с ИД в Ирак, "освободиха Рауа и вдигнаха иракското знаме над комплекса от административни сгради", заяви в комюнике генерал Абдел Амир Рашид Ярала от обединеното командване.

Продължава обаче разчистването и разминирането на района, допълни генерал Номан аз Зобаи, командващ 7-а иракска дивизия.

Групировката е изгубила вече 95 на сто от териториите, в които провъзгласи през 2014 г. "халифат", сочат данни на антиджихадистката коалиция начело със САЩ.

Иракските сили обаче продължават да претърсват пустинните райони по границата със Сирия, за да прогонят оттам и последните терористи.

Ирак


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • стоян георгиев
    Отговор
    1 13:48  17.11.17
    рано е още .в пустинята идил има бази,а и явно се изтеглиха от рава,щото армията превзе града без съпротива.освен това има и други недопрочистени региони в ирак.та поне още месец ще се забави края на идил като военна сила,а като паризанска деиност нещата ще се проточат с години.

Напиши коментар:


Публикувай