17 Ноември, 2017 19:50 1 109 0

ЕС иска още напредък от Великобритания

  • ес-
  • тереза мей-
  • великобритания

Тереза Мей преговаря с Доналд Туск

ЕС иска още напредък от Великобритания - 1
Снимка: БТА/AP

„Все още трябва да се свърши доста работа по излизането на Великобритания от ЕС“. Това заяви британският премиер Тереза Мей, цитирана от Би Би Си.

Мей води преговори с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Швеция. Това стана по време на срещата на върха на ЕС за социалните въпроси в Гьотеборг.

Отново са били обсъдени въпроси за правата на европейските граждани, положението на Северна Ирландия и финансовите условия по излизането.


„Имаме напредък по въпроса за правата на гражданите. Нужни са обаче още преговори относно правата на гражданите и Северна Ирландия. Премиерът Мей знае, че това трябва да се случи преди началото на декември. Трябва да продължим с разговорите“, заяви Туск.

Финални договорки трябва да бъдат постигнати преди срещата на върха на ЕС през декември. Очакват се допълнителни разговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: