Last news in Fakti

19 Ноември, 2017 10:25 2 089 1

Мистериозна смърт в Аржентина

  • аржентина-
  • главен прокурор-
  • хосе мануел маса-
  • мариано рахой

Генералният прокурор на Испания е починал в болница в Аржентина, където е постъпил с неуточнена инфекция 

Мистериозна смърт в Аржентина - 1

Генералният прокурор на Испания Хосе Мануел Маса е починал в Аржентина, съобщи снощи испанското правителство, предаде Reuters.

Премиерът Мариано Рахой изрази в Twitter от името на кабинета съболезнования към роднините, приятелите и колегите на юриста.

Частната испанска информационна агенция "Еуропа прес" и други медии съобщиха, че 66-годишният Маса е починал в събота в болница в Буенос Айрес. Той е постъпил на лечение малко след пристигането си заради инфекция. Не бе уточнено каква е инфекцията.

Маса оглавяваше разследването срещу свалените лидери на регионалното правителство на Каталуния по подозрения в бунт, измяна и злоупотреби.

Разследването започна след референдума за независимост на областта, обявен от Мадрид за незаконен, и след като на 27 октомври каталунските депутати провъзгласиха Каталуния за независима държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    0 2 Отговор
    е починал В болница в Аржентина
Новини по държави: