1 051 2

Протест на Лесбос срещу бежанците

Около 16 000 мигранти са преместени на континента от октомври миналата година, но са необходими повече трансфери

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Властите на гръцкия остров Лесбос ще стачкуват в понеделник, за да привлекат вниманието към проблема с бежанците от Сирия, съобщават местните медии.

Кметът на острова Спирос Галинос, обяви общата стачка миналата седмица, като отбеляза, че нарастващият брой мигранти е изтощил гражданите. Властите искат правителството в Атина да придвижи мигранти от сериозно пренаселените с острови към вътрешността на страната.

Около 16 000 мигранти са преместени на континента от октомври миналата година, но са необходими повече трансфери, тъй като десетки продължават да достигат до островите всеки ден, а темповете на завръщането им в Турция остават бавни.

Министерството на вътрешните работи заяви, че мерките за посрещане на зимните месеци ще бъдат изпълнени на етапи до края на декември.

Гърция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • сурвакарин
  Отговор
  1 16:47  19.11.17
  Значи много им се е вдигнало нивото. Дошли са им на крака много инженери, архитекти и други престижни специалности.
 • vesa
  Отговор
  2 15:15  25.04.18
  Тези яки чернокожи мъже не са от Сирия ,нито са араби.Това са хора, които са тръгнали да търсят по-лесен начин за препитание.Ако се направи справка ,колко от тях имат професия и какво са работили - ще се окаже - НИКОЛКО. Гърците са абсолютно прави ,че не искат тяхното присъствие.

Напиши коментар:


Публикувай