Last news in Fakti

19 Ноември, 2017 17:41 1 538 3

Служители на ЕС продавали алкохол "на черно" в Афганистан

  • афганистан-
  • алкохол-
  • търг-
  • ес-
  • кабул

Купувачи били предимно местни бизнесмени

Служители на ЕС продавали алкохол "на черно" в Афганистан - 1
Снимки: Shutterstock

Служители на ЕС в Кабул, чиято националност не се уточнява, са обвинени в продажба на алкохол в Афганистан, където това е абсолютно забранено. Toва признаха от Брюксел, цитирани от Reuters.

По информация на британския в. The Guardian, който пръв съобщи за случая, чиновниците са продавали на двойно по-висока цена бутилка джин или уиски (за 50 долара), а бутилка водка - за 60 долара или шест пъти над вносната цена.

Купувачи били предимно афганистански бизнесмени, посочва вестникът и допълва, че бутилките с алкохол са изнасяни главно вечерно време от обекта, използван от мисията на ЕС в Кабул, скрити в стари хладилници или в газови бутилки.

Посолствата и международните представителства имат право да внасят алкохол в Афганистан, но единствено за употреба от техни съграждани, живеещи в страната.

Служители на ЕС продавали алкохол "на черно" в Афганистан

Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ заяви, че засега се придържа към презумпцията за невинност и чак след като се запознае подробно с обвиненията ще реши дали да започне разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свободен

    2 5 Отговор
    Е тия афганистански бизнесмени що са го купили като е "абсолютно забранено"? Европейските служители са невинни!
  • 2 Европеец

    3 0 Отговор
    Има ли търсене , има задоволяване на търсенето.Бизнес.
  • 3 Гост

    4 0 Отговор
    Бойко, пак ли ти бе?
Новини по държави: