996 2

Тайванци положително настроени към президента на Китай

Това показаха резултати от проучване на Фондация за обществено мнение

Виолина Цветанова

Народът на Република Китай изразиха сравнително благоприятни чувства към китайския президент Си Дзинпин, вероятно дължащи се на факта, че последният рядко си позволява крайни изказвания по отношение на Тайван. Това стана ясно от публикуваните днес резултати от проучване на Фондация за обществено мнение в Тайван.

„Господин Дзинпин се радва на рейтинг от 51.52 пункта, което показва, че доста голям процент от гражданите на Република Китай имат добро мнение за него“, заяви председаелят на Фондацията Ю Ин-лънг по време на пресконференция за представяне на резултатите.

Проучването използва похвата „калибър на чувствата“, за да измери благоразположението на хората към политиците. Оценките могат да варират от 0 до 100 точки, като 100 точки отразяват най-висок положителен резултат, а 50 точки се равняват на неутралност.

Общо 29% от респондентите са дали на Ци Дзинпин оценка от над 51 точки, 39.9 са посочили, че са неутрални и едва 19.9 % са дали под 49 точки.

„Този резултат може да се разглежда като следствие от употребата на умерен език при обсъждането на Тайван“, заяви Чанг Чин-хси – професор в Националния тайвански университет.

Проучването се проведе между 13-ти и 15-ти ноември, като в него участие взеха общо 1 074 респонденти на възраст над 20 години.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • европеец
  Отговор
  1 21:03  19.11.17
  Ами ако не ги зори да се присъединяват към КНР им все тая.
 • Русчуклия
  Отговор
  2 07:43  20.11.17
  Още една победа на здравият разум! Краварите всячески се опитваха и продължават да опитват да създават ескалация на напрежението в региона на втората най-голяма икономика в света, но и тук здравият разум надделява!

Напиши коментар:


Публикувай