3 127 16

Спряха алкохола на американските войници

Войниците в Окинава трябва да забравят за алкохола

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Американските въоръжени сили забраниха алкохола на своите военнослужещи, разположени в Япония, съобщи Би Би Си, позовавайки се на американската армия. US войниците в Окинава вече имат и забрана да напускат базата и жилищата си. Строгите мерки са наложени след фатален инцидент на японския остров.

Американски войник удари с камиона си миниван, убивайки шофьора му. Първоначалната информация сочи, че униформеният е карал превозното средство под въздействието на алкохол. В Окинава са разположени повече от половината US войници на японска земя.

В официално изявление въоръжените сили на Щатите обявиха, че е имало инцидент с участието на техен военнослужещ. В изявлението се посочва, че „алкохолът може би е фактор“. От години местното население се противопоставя на присъствието на американски войници и тежка техника близо до домовете им.

През годините имаше и различни протести против американските военни бази. Токио и Вашингтон са близки съюзници. Двете страни се обявиха и против ядрените и ракетни опити на Северна Корея, които повишиха градусите в региона през последните месеци.

Местните жители обвиняват американците и за различни престъпления. Съпротивлението срещу военните се увеличи през 1995 година, когато американски войници изнасилиха 12-годишно момиче. През 2016 година за убийството на жена бе заподозрян морски пехотинец, служил в една от базите в Окинава.

Япония


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Киро,юрист,Диди....
  Отговор
  1 09:59  20.11.17
  Пияни ушанки...пияни ушанки...пияни ушанки...пияни унанки...
 • БОБИ КОЧА
  Отговор
  2 10:21  20.11.17
  Няма страшно, кво беше има одеколон, лусион за баня и други там разни работи.
 • Граф Николаевич
  Отговор
  3 10:23  20.11.17
  Леле!!!! тия го закъсаха вече напълно...:):):)
 • Барчо
  Отговор
  4 10:26  20.11.17
  Къде краварите не са се проявявали като такива? Ами там където не са били. Когато аз служих като срочнослужещ в родната казарма алкохола винаги е бил забранен и се съблюдаваше доста строго. Когато хванеха някой употребил, не говорим за инцидент, а употребил. Имаше наказание, което зависеше от степента и принципното поведение на боеца. Това естествено се отнасяше и за командирския състав по време на служба. Какво можем да се поучим от такива, които позволяват на войниците си да пиянстват с оръжие в ръка и да поощряват деца до десет годинки да убиват със собствено или не собствено огнестрелно ловно оръжие животинки и да ги гледат как умират?

 • вижся
  Отговор
  5 10:40  20.11.17
  ми като не могат да носят как няма да им го спрат
 • Бесен Язовец
  Отговор
  6 10:41  20.11.17
  Абе алкохола как и да е,ама памперсите да не им спират че тогава ще се видят в чудо
 • Не само
  Отговор
  7 10:42  20.11.17
  Алкохола, и прашеца също.

  Коментиран от #14

 • Янките ВЪН
  Отговор
  8 10:44  20.11.17
  Краварска демокрация и свободия. Прегръдки и целувки с всички хамерикански кочани. Световните терористи никой не ги иска , но подкупни управляващи има на всякъде. Къде къде и тука се навъртат с едни трабантчета ....
 • Kcaniba
  Отговор
  9 11:53  20.11.17
  пияни амерски ушанки... сега и трансгендер памперси.
 • редник
  Отговор
  10 12:18  20.11.17
  " Демократите " продължават окупацията от втората световна насам ! Където са стъпнали е за винаги ! Правете сметка !
 • Насах
  Отговор
  11 13:13  20.11.17
  Махат пед---те от краварската армия,сега и алкохолно зависимите. Останаха ли им войници ?????
 • СУЛЬО И ПУЛЬО
  Отговор
  12 13:19  20.11.17
  Барчо,ти да не си служил у дома.В казармата се пиеше и се пие.Аз карах командирска газка и даже по време на големи маневри, разкарвах шефа по кръчмите на селата.Армията и полицията са местата,където най много се кърка.

  Коментиран от #15

 • Юбряяяяяя
  Отговор
  13 17:15  20.11.17
  Свине... ама американски!
 • Аааа
  Отговор
  14 17:34  20.11.17

  До коментар #7 от "Не само":

  Е , за прашеца не казват нищо , само алкохола ! Изглежда прашеца е позволен ! Все пак , трябва да пълнят памперсите с кураж !
 • Барчо
  Отговор
  15 01:49  21.11.17

  До коментар #12 от "СУЛЬО И ПУЛЬО":

  Аз друже, не съм се скатавал а съм служил. Не съм бил личен шофьор на някой си командир. И ако удобно забравяш или не знаеш във всеки град имаше централен военен арест, където лежаха не само редници и старшини, но офицери и висши офицери. Отделно разбира се. Щом си служил по това време, много добре знаеш, че като натрупаш над 20 денонощия наказания в ареста за двете години ги дослужваш. Тези дни не ти се считат за военна служба. За олигофрените имаше и така наречения дисцип, който си беше като трудов лагер. Там олигофрените не лежаха и пърдяха, а бачкаха. Аз бях срочнослужещ, но в едни по-специални части. Та бяха ме командировали за месец в едно сливенско поделение в помощ за обучаване на бойци и там точно един такъв олигофрен го върнаха от дисципа да дослужва. Това му беше четвъртата година като войник. След пет дена се издъни и пак го върнаха в дисципа с присъда от нови 6 месеца. Сещаш се, че беше чистокръвен мангасарин. Не отричам, че се пиеше, но то не е било официално като при краварите. Това съм писал в коментара си. При нас пиенето по време на служба беше забранено. При вас с тоя офицер официално ли беше разрешено??? Имали сте късмет, че не са ви добарали военни патрули, че щеше да пелтечиш и ти и твоя командир като п..ки. Нагледал съм се и на такива псевдо герои.
 • за матриала
  Отговор
  16 08:20  21.11.17
  Краварите сега ще започнат да изучават по интернет как се вари ракия в домашни условия..

Напиши коментар:


Публикувай