20 Ноември, 2017 16:11 1 402 2

Осъдиха норвежец за членство в "Ислямска държава"

  • норвегия-
  • ислямска държава-
  • присъда-
  • джихадисти

Кристиан Микелсен беше осъден на 7 и половина години затвор за присъединяване към джихадистите

Осъдиха норвежец за членство в "Ислямска държава" - 1

Норвежец беше осъден на седем и половина години затвор, защото се присъединил към "Ислямска държава" и участвал в бойни действия в Сирия на страната на терористичната групировка, предаде Reuters.

В присъдата, издадена от Окръжния съд в Осло, се казва, че през ноември 2014 г. 34-годишният мъж е посетил Сирия. Там той е участвал в различни схеми на ИД за обучение.

Според Норвежката радиотелевизионна компания името на мъжа е Кристиан Микелсен и той е бил арестуван миналата година от турските власти на границата със Сирия. Анкара го предаде на Осло.

Мъжът призна, че при пристигането си в Сирия е бил приветстван от членове на ИД. Той обаче отрече обвиненията и заяви, че е бил обхванат от съмнения относно присъединяването си към групировката. Адвокатът му заяви, че той ще обжалва.

Прокуратурата искаше 9-годишна присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 2 Отговор
    Е НЕМА ТАКОВА ЖИВОТНО КАТО "ЧЛЕН НА ДЪРЖАВА"-ИМА ГРАЖДАНИН,ПОДАНИК...АМА "ЧЛЕН"?Не съм юрист,но "юризмът" ми е хоби,та питам- откъде накъде Норвегия ще съди въпросния "член",след като той НЕ Е НАРУШИЛ НОРВЕЖКИТЕ ЗАКОНИ?По-скоро би трябвало да го съди междунар. съд в Хага евентуално за "геноцид" както сръбски военни лица и хитлеристи от Втората св. война,но ...преди това трябват доказателства и свидетели!

    Коментиран от #2

  • 2 Патриот

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Сигурно са хванали по бележките от членският внос. Нали е член
Новини по държави: