20 Ноември, 2017 21:05 3 697 11

Извънредно положение на гръцки остров заради бежанците

  • лесбос-
  • стачка-
  • гърция-
  • бежанци-
  • мигранти

Общинските служби на Лесбос протестират срещу ужасните условия в бежанските лагери

Извънредно положение на гръцки остров заради бежанците - 1
Снимки: БТА/АР

Общинските служби и местните фирми на остров Лесбос започнаха стачка след призив на кмета Спирос Галинос в знак на протест срещу ужасните условия в бежанските лагери на гръцкия остров, съобщи Reuters.

Неколкостотин жители протестираха на улиците, носейки плакати, на които пишеше: "Облекчете нашия остров. Хората живеят в мизерия".

Галинос предупреди, че Лесбос не трябва да се превръща в отворен затвор и призова за незабавно прехвърляне на бежанците в континенталната част на Гърция. Той посочи, че 8 000 бежанци и мигранти в столицата на острова Митилини са наблъскани в лагер, който е планиран за една трета от този брой.

Хората чакат молбите им за убежище да бъдат обработени и в случай на позитивен отговор - да бъдат преместени в друга страна от ЕС. Тези, чиито молби бъдат отхвърлени, ще бъдат върнати обратно.

Извънредно положение на гръцки остров заради бежанците

Процесът обаче е болезнено бавен и хората стоят блокирани в продължение на много месеци като всеки ден пристигат нови, влошавайки ситуацията. Редовно избухват сбивания за пространство и храна, според местните медии.

Стачката затвори магазини, офиси, общински служби, детски ясли и аптеки, а десетки хора участваха в шествие в центъра на града, призовавайки правителството да прехвърли кандидатите за убежище в континенталната част на страната.

Извънредно положение на гръцки остров заради бежанците

Намиращ се само на няколко мили от турския бряг, Лесбос понесе основния удар от европейската мигрантска криза. През 2015 г. близо един милион души, бягащи основно от Сирия, Ирак и Афганистан, достигнаха бреговете му с намерение да продължат на север, предимно към Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1912

    24 0 Отговор
    Нека меркел ги осинови...
  • 2 Siegfried

    30 1 Отговор
    Тази жена носи такава вина пред народите на Европа, и пред бъдещето на Европа
    и си мисля ,дали болшевизма не е по-малкото зло ? Меркел !!!?
  • 3 Нафарфорий

    24 0 Отговор
    У Гръция на власт пак трябва да дойдат едни полковници!!!!!!!!!!
  • 4 мъка

    12 0 Отговор
    Като нямат трафиканти така става.
  • 5 Гостенин

    6 13 Отговор
    Абе тия хорица защо не искат в Рашата.Кой ги е объркал , че в Западна Европа е хубаво.Я да отиват при онези снажни богатири дето и перилните препарати не могат им се опрат.Сигурно "мръсните соросоиди" ги мамят.

    Коментиран от #6

  • 6 Kcaniba

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гостенин":

    Защото планът на фащ - инженерите на Меркел у Еуропата!!
    Нали и Кадафи ги предупреждаваше италианците и францетата, че сдържа ордите от орките от пустините, е, предадоха ли го на жидомасоните, сега ще си плащат!!!
    Русия е друга игра, но ти е малък капацитето)

    Коментиран от #10

  • 7 ДА ДА

    11 0 Отговор
    тези хора идват от ислямски държави, по добре да стоят в просперираща Турция и др. много богати държави в Арабия.Нямат място в Европа, видяхме какви отрепки са и повечето от тях хич не бягат от войната а напротив сеят терор и омраза.Боклуци от идил-миндил,представители на най "мирната религия".
  • 8 Егати

    5 0 Отговор
    Много ми харесва челен опит на Австралия в отношенията с мусюлмански имигранти.Всички до един пращат на острови в Нова Гвинея, и после след проучвания кой какъв е решават съдбата му ,като 99.9" нямат никакъв шанс. Соросоидни кърлежи и нпо лизачи нямат власт на острова.Какво пречи и Европа да праща тези "бежанци" на майната...Прекалено силни позиции на мерзавци от нпо-та и шефа им жабока ...
  • 9 Грую

    1 1 Отговор
    Не ги разбирам тези бежанци. Онзи ден гледам трима, постлали килимчета до блока и се молят на Аллах. Абе аланкоолу той тоя вашия Акллах такава война ви заформи и се изпотрепахте там като пълни серсеми, а вие продължавате да му се кланяте, да му правите метани и да му се молите. На мен ако нашия Господ ми спретне такъв номер нито ще искам да го видя , нито да го чуя, а пък какво останало да му се моля !
  • 10 Бари

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Веднъж бях чел коментар от един който се беше писа под ника МОШЕ , а коментара гласеше: НИЕ ЕВРЕИТЕ СМЕ СЪЗДАДЕНИ ЗА ДА ГОСПОДАРУВАМЕ НАД СВЕТА . НАШИТЕ БРАТОВЧЕДИ С ИЗРОДСКАТА СИ РЕЛИГИЯ ЩЕ ОБЯВАТ ХАЛИФАТ В ЕВРОПА И ТОГАВА НИЕ ЩЕ ВЗЕМЕМ НЕЩАТА В СВОИ РЪЦЕ И ЩЕ ПЕЕМ .../ тука края не го помня много много . Доколкото знам Авраам , праотец на евреите , има син Исмаил от слугинята си и после ги изоставя далеч в путинята , от Исмаил произлизат арабите . Това ги прави далечни роднини с евреите . А за мюсолманизирането на Европа винаги съм се съмнявал че е по сценарий на евреите , за да претопят и унищожат Християните , и с този коментар на МОШЕ или който и да е бил там само ми затвърдява тезата ми ! Според мен тези хора юдеите , незнам дали са хора въобще , не са се задоволили с убийството на Исус Христос . Бавно ни претопяват за да дойде техния месия , демон , сатана , враг на Бога и човечеството .
  • 11 The TRAPPER

    2 0 Отговор
    Бари е прав. Прочетете- Планът срещу славянските народи и света. Българи - събудете се.
Новини по държави: