22 Ноември, 2017 09:21 1 368 1

България няма контакт с арестуваните в Турция

  • турция-
  • българия-
  • контакт-
  • арестувани-
  • фето-
  • надежда нейнски-
  • одрин

Българската дипломация е ограничена, заяви Нейнски

България няма контакт с арестуваните в Турция - 1
Снимка: Shutterstock

България няма контакт с арестуваните в Турция трима български граждани. Това заяви българският посланик в Турция Надежда Нейнски.

„Знаем имената на тримата задържани българи в Турция. Но нямаме контакт с тях” , заяви посланикът. Тя добави, че случаят е много специфичен.

„Заради извънредното положение сме много ограничени“, подчерта Нейнски. В Турция бе обявено извънредно положение след опита за военен преврат през миналата година.

„Допреди година и половина Турция беше длъжна да ни уведоми до 48 часа за арестувани български граждани. Сега този срок е удължен на 10 дни. Точно поради тази причина в момента предполагам, че задържаните българи нямат адвокат”, заяви бившият генерален консул в Одрин Георги Димов по повод ареста на българските граждани.

Трима български граждани бяха арестувани от турските сили за сигурност в Одрин по подозрения, че са помагали на гюленисти да избягат от страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    13 3 Отговор
    Сега хайде БГ тъпи лидери, да издадър разпореждане, да се арестуват 13 турци в БГ. Ще се намери за какво сигурен съм и да ги разменят. Ако ли не всеки месец да се арестуват по 10на и яко солени глоби. блокиране на преговирте за ЕС жестоки проверки на турксите камиони (които са повече от българските). Турците не са добъер съсед и ние трябва да си знаем интереса.
Новини по държави: