937 1

България няма контакт с арестуваните в Турция

Българската дипломация е ограничена, заяви Нейнски

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

България няма контакт с арестуваните в Турция трима български граждани. Това заяви българският посланик в Турция Надежда Нейнски.

„Знаем имената на тримата задържани българи в Турция. Но нямаме контакт с тях” , заяви посланикът. Тя добави, че случаят е много специфичен.

„Заради извънредното положение сме много ограничени“, подчерта Нейнски. В Турция бе обявено извънредно положение след опита за военен преврат през миналата година.

„Допреди година и половина Турция беше длъжна да ни уведоми до 48 часа за арестувани български граждани. Сега този срок е удължен на 10 дни. Точно поради тази причина в момента предполагам, че задържаните българи нямат адвокат”, заяви бившият генерален консул в Одрин Георги Димов по повод ареста на българските граждани.

Трима български граждани бяха арестувани от турските сили за сигурност в Одрин по подозрения, че са помагали на гюленисти да избягат от страната.

Турция


Още по темата

 • Арестуваните българи са смачкани в Турция

  Арестуваните българи са смачкани в Турция

  Задържаните българи нямат адвокат. Те са смачкани в затвора и ще си признаят дори неща, които не са направили. Това заяви бившият генерален консул в ...
  22.11.2017
  3 862
  20
 • В Турция арестуваха трима българи

  В Турция арестуваха трима българи

  Шестима заподозрени за връзки с терористичната организация „Фето“ турци и трима български граждани са арестувани при спецоперация на ...
  21.11.2017
  3 023
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 11:09  22.11.17
  Сега хайде БГ тъпи лидери, да издадър разпореждане, да се арестуват 13 турци в БГ. Ще се намери за какво сигурен съм и да ги разменят. Ако ли не всеки месец да се арестуват по 10на и яко солени глоби. блокиране на преговирте за ЕС жестоки проверки на турксите камиони (които са повече от българските). Турците не са добъер съсед и ние трябва да си знаем интереса.

Напиши коментар:


Публикувай