22 Ноември, 2017 22:30 1 021 10

Половината германци искат нови избори

  • германия-
  • избори-
  • предсрочни-
  • коалиция-
  • ангела меркел-
  • провал-
  • проучване

Политическа несигурност в Германия

Половината германци искат нови избори - 1
Снимка: БТА/ AP

Половината германци искат нови избори, след като канцлерът Ангела Меркел не постигна споразумение за управляваща коалиция със Свободната демократическа партия и Зелените. Една пета подкрепят съставянето на правителство на малцинството, сочи социологическо проучване, цитирано от Ройтерс, предаде Би Ти Ви.

Според допитване, извършено за всекидневника "Билд", 49,9% от анкетираните са за предсрочни избори. Посочва се също, че 48,5% смятат, че Германската социалдемократическа партия е постъпила правилно, като е отказала да влезе в нова управляваща коалиция с консерваторите на Меркел - такъв вариант подкрепят само 18% от запитаните. На изборите през септември ГСДП, която четири години управляваше заедно с канцлера, не се представи добре.

Провалът на преговорите между консервативния блок на Меркел, Свободните демократи и Зелените предизвика политическа несигурност в Германия и постави на дневен ред възможността за предсрочни избори.

В изследването се посочва, че според 28% от запитаните отговорност за неуспеха на преговорите носи Кристиан Линднер, лидерът на Свободните демократи, според 27% - Меркел, а само 13% обвиняват за това лидера на Зелените Джем Йоздемир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    11 4 Отговор
    Тая ще се окаже по-нагла и от Б.Б те затова са си и дружки грандоманщината ги събира .заначи и есесовската внучка също яко ръфа от кокала!
  • 2 Румяна Костова

    8 3 Отговор
    На Меркел могат да се запишат много гафове,но изповядване на нацизма не е сред тях.Къде сте чули есесовеца да се поклоня на негър(визирам Обама),да постави за министър на външните работи гей,пак по време на предишния и мандат,сега признавам,че не зная кой заема поста?А за бежанците да не споменавам.

    Коментиран от #3

  • 3 Гюрга Пиджурова

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Румяна Костова":

    То за парици си продават хората религията!
  • 4 Morgoth

    3 1 Отговор
    А като искат нови избори ще гласуват ли за някой друг? Защото иначе ще повторят ситуацията.
  • 5 Диди

    0 2 Отговор
    Ако има нови избори,то резултатите ще бъдат почти същите,освен това изборите ще струват около 90млн.€ на държавата.Президентът се опитва да събере партиите отново за преговаряне.Що се отнася до партията на Кристиан Линднер,че са напуснали залата по време преговори,Линднер а прав,защото след дълги преговори не са направени отстъпки към партията му.Големите са му казали, каква програма трябва да бъде...важните въпроси от партията му,не са приети.Аз лично искам Зелените да те управляват...те искат семействата на бежанците да имат право да дойдат в Германия,както и семействата на бежанци,които СА С ВРЕМЕННО ПРЕБИВАВАНЕ.
    До пост 2 Министър на Външните Работи е Зигмар Габриел,член от Социалнодемократическата Партия.

    Коментиран от #6

  • 6 Диди

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Исках да пиша,Зелените да не управляват.
  • 7 стоян

    1 1 Отговор
    До Дидито Я кажи името на шефа на зелените че не разбрахме Сигурно го знаеш щом си в Германия

    Коментиран от #8

  • 8 Диди

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян":

    Лидерът на Зелените е писан в статията,прочети още веднъж.
  • 9 стоян

    2 0 Отговор
    До Дисито Аз съм го прочел Ама вие прочетохте ли го и що така стана В тази Германия как така мюсюлманите станаха най големите еко защитници и дали им пука за екологията или я използват тази партия за параван да влезнат в управлението

    Коментиран от #10

  • 10 Диди

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "стоян":

    Партията на Зелените не прави само екологическа политика.Бежанците нямат нищо общо с екологията.
Новини по държави: