Last news in Fakti

22 Ноември, 2017 19:25 1 067 0

Лондон отделя допълнителни £3 млрд. за Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • филип хамънд

Обединеното кралство е подготвено за всякакъв сценарий по отношение на излизането си от ЕС

Лондон отделя допълнителни £3 млрд. за Брекзит - 1
Снимки: БТА/АР

Лондон ще отдели още 3 милиарда британски лири за Брекзит. Това заяви финансовият министър на Обединеното кралство Филип Хамънд, който обяви бюджета за 2018 г., съобщава Reuters.

Ние вече инвестирахме почти 700 милиона лири в подготовката за Брекзит и днес аз отделям за следващите две години други 3 милиарда лири, готов съм да отделя още пари, ако е необходимо, поясни той.

Хамънд подчерта, че Лондон е подготвен за всякакъв сценарий по отношение излизането си от ЕС.

Той поясни, че в момента Великобритания е в "решаваща фаза" от процеса по напускане на съюза, допълвайки, че Обединеното кралство ще търси "задълбочено и специално партньорство" с фокус търговия на стоки и услуги и тясно сътрудничество в областта на сигурността.

Лондон отделя допълнителни £3 млрд. за Брекзит

Министърът разкри, че бюджетният дефицит за 2017-2018 г. ще е 49,9 милиарда лири или с 8,4 милиарда лири по-малко от пролетната прогноза.

Прогнозират се нови 600 000 работни места да бъдат открити до 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: