1 106 0

Ню Йорк под полицейска блокада

Властите вземат най-строги мерки за сигурност преди уличното шествие за Деня на благодарността

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Властите в Ню Йорк вземат строги мерки за сигурност заради очакваните днес масови улични празненства в града за Деня на благодарността - един от най-почитаните празници в САЩ, предаде CNN.

Камиони, натоварени с пясък и полицаи с точен мерник ще се смесят с празнуващите улични тълпи в профилактично усилие да се избегне трагедия в една година, белязана от поредица от масови убийства в САЩ, отбелязват медиите зад Океана.

Централно внимание на правоохранитените органи е насочено към традиционния парад, организиран от универсалния магазин "Мейсиз" - едно от най-масовите улични събирания в Ню Йорк.

В миналогодишен брой на англоезично списание на групировката "Ислямска държава" именно празничното шествие за Деня на благодарността се споменава като "отлична мишена" за атака.

Десетки огромни камиони, натоварени с пясък и тежащи по над 32 тона, ще са готови да преградят движението по всяко кръстовище от 3-километровия маршрут на шествието от Сентрал парк до големия магазин на "Мейсиз" на 34-а улица.

Полицаи с автоматично оръжие и с преносими детектори за радиация ще сноват сред тълпите, а снайперисти по покривите ще наблюдават прозорците на сградите и балконите за всяко съмнително движение по тях.

Шествието ще започне в 9 часа сутринта (местно време) и ще се предава на живо по телевизията. В него ще участват редица холивудски и поп знаменитости.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай