633 0

Търговията с дрога се пренася в интернет

Германската полиция арестува 29-годишен мъж, заподозрян в международна търговия с наркотици чрез анонимни уебсайтове

Снимки: Shutterstock
Снимки: Shutterstock
Анатоли Стайков

Германската полиция е арестувала 29-годишен мъж, заподозрян в международна търговия с наркотици по интернет чрез анонимни уебсайтове. Пратките достигали по пощата до клиентите във Федералната република, предаде Reuters.

Според съобщението от Берлин при съвместната операция с холандските власти са били иззети 400 хиляди евро, 75 кг екстази, марихуана, кокаин, амфетамини и хероин от апартамент в Холандия, обитаван от заподозрения и неговата майка. Дилърът и съучастниците му под псевдонимите "Mr. Drug Commander" и "Drugs Squad" са получавали поръчки главно от Германия чрез уебсайтове като "Hansa Market" и "Dream Market".

Главният заподозрян е бил задържан на 9 ноември на влизане в Германия с намерението на разпрати 34 доставки с наркотици. Ден по-рано в баварския град Инголщат е бил арестуван мъж, поръчал марихуана и амфетамини. Холандските власти продължават да издирват други членове на бандата.

Германската полиция съобщи, че разследването е започнало през август. През октомври са били извършени първите шест ареста в Кобург, Бавария, което е довело до идентифицирането на други 12 купувачи.

Митническата служба в Берлин съобщи през юли, че от началото на годината е конфискувала близо пет тона наркотици в северните пристанища на страната, което е три пъти повече от иззетото през цялата 2016 г.

Германия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай