Last news in Fakti

23 Ноември, 2017 15:10, обновена 23 Ноември, 2017 16:03 3 311 62

В Струмица посрещнаха Борисов с "Бойко, Бойко!"

  • бойко борисов-
  • зоран заев-
  • струмица-
  • македония

Правителствата на България и Македония със съвместно заседание

В Струмица посрещнаха Борисов с "Бойко, Бойко!" - 1
Снимки: БТА

Българският министър-председател Бойко Борисов бе посрещнат с викове "Бойко, Бойко" в македонския град Струмица. Днес там правителствата на България и Македония проведоха съвместно заседание. Преди това Борисов и колегата му Зоран Заев се срещнаха "на четири очи" във Водочки манастир „Свети Леонтий“ над македонския град.

В Струмица посрещнаха Борисов с "Бойко, Бойко!"

След срещата Борисов и Заев поднесоха цветя на паметника на Борис Трайковски. После веднага двамата премиери се срещнаха и с граждани на Струмица. Те ги посрещнаха с бурни ръкопляскания и приветствени възгласи.

В Струмица посрещнаха Борисов с "Бойко, Бойко!"

В Струмица посрещнаха Борисов с "Бойко, Бойко!"

"На Балканите трябва да се пазим от думи като „нова епоха”, „исторически” – повече скромност ни е нужна, отколкото величие. Трябва да забравим, че тук е Велика Албания, Велика Македония, Велика България, Велика Сърбия – колкото по-бързо забравим, че сме „велики”, толкова по-бързо инфраструктурата и доходите ще се изравнят със Западна Европа, заяви Борисов след съвместното заседание на правителствата.

"Официално бяха подписани споразумения за сътрудничество в областта на отбраната (вкл. и за модернизация на македонски танкове Т-72 у нас), енергетиката (нова междусистемна газова връзка), туризма (съвместно приемане на туристи от трети страни), комуникациите (падане на цените на ромунига) и други", продължи той.

В Струмица посрещнаха Борисов с "Бойко, Бойко!"

Според македонския премиер Зоран Заев това е естествено продължение на договора за добросъседство от лятото и е пример за приятелство между две държави, което обезпечава международната сигурност. От думите му стана ясно още, че София и Скопие ще се борят заедно и с тероризма, кибератаките и хибридните заплахи.

"След година-две ще ходим за час и половина от Струмица до София. Въпросът е за Коридор номер 8 (от Черно море до Адриатическо море). Интересът да се финансира от всички е много голям, защото се вижда, че може да стане. Така че имаме краткосрочният план за бърз контакт през АМ Струма, и се надявам през следващите години строежът на Коридор номер 8 да стане необратим", заяви министър-председателят ни.

В Струмица посрещнаха Борисов с "Бойко, Бойко!"

От македонската ТВ21 пък зададоха любопитен въпрос към Борисов: "Има ли македонски език, господин Борисов?"

"Отнасям се с уважение към Вашия въпрос", отвърна Борисов. "Преди малко се срещнахме с гражданите на Струмица и абсолютно се разбирахме. Сега, както виждам, нито една от медиите не използва слушалки (за превод) - нито българските, нито македонските. И се разбираме.

В Струмица посрещнаха Борисов с "Бойко, Бойко!"

Бойко Борисов участва и в церемония по връчването на специализирано превозно средство за хора с увреждания, което е дарение от България за Струмица. С него страната ни подкрепи изпълнението на проект за социално включване на уязвими групи в община Струмица и създаването на условия за пълноценното участие на хората с увреждания в икономическия, социалния и културния живот в града.

В Струмица посрещнаха Борисов с "Бойко, Бойко!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    37 5 Отговор
    Дано нещата продължат в този дух, че още много път предстои!
  • 2 Свободен

    33 10 Отговор
    Има държава Македония, но няма македонски език. Това е диалект на българския език.

    Коментиран от #15

  • 3 А да е жив и здрав дълго дълго

    29 16 Отговор
    Бате Бойко е Цар на Балканите, да му дава Господа много-много здраве, сили и акъл, като гледам акъла и достойнството у нас ..........
  • 4 Виктор

    29 31 Отговор
    Не случайно умните и млади българи гласуваме за ГЕРБ,
    да ни е жив и здрав премиера.

    Коментиран от #9

  • 5 Три държави

    17 13 Отговор
    Гърците с Кипър са един и същи народ, никога няма да видиш някой от Кипър да обича гърците! А гърците изгубиха толкова хора когато турците са нападнали Кипър!
    Албания и Косово, Албанците разбиха уж казармите за да въоражът косовците за да се отцепят от Сърбия! Не съм срещал косовец които да обича албанците!
    България Македония- разсъждавайте сами!!!!!!

    Коментиран от #8, #10

  • 6 . . . . . . .

    13 4 Отговор
    Не знам само Краси Каракачанов как се справя с дипломацията и дали е подходящо да ходи там
  • 7 Morgoth

    24 5 Отговор
    Да влизат в ЕС, да влизаме в Шенген, да отпаднат границите и после единствената ни разлика ще остане, че се подчиняваме на различни правителства.
    Като реша да си пия кафето в Скопие или Охрид просто да си хвана магистралата и там да ме посрещат като свой. Това делене на историята и величието до никъде не водеше.
  • 8 Хасан

    6 13 Отговор

    До коментар #5 от "Три държави":

    Това за Кипър не е вярно...на остров Кипър живеят кипърци от турски,гръцки,арабски,еврейски произход...друг е въпроса че някои гърци искат Велика Гърция

    Коментиран от #13

  • 9 бесният язовец на оня с коня

    13 7 Отговор

    До коментар #4 от "Виктор":

    Да ви имам премиерот!!!

    Коментиран от #12

  • 10 goni

    13 4 Отговор

    До коментар #5 от "Три държави":

    Абе, човек! Явно можеш да пишеш! Ама, не четеш! Па прочети малко, кой е виновен за войната в Кипър! И недей да делиш Кипърските гърци от другите! Също не дели Кипърските турци от другите! Колкото до Македония! Бат Боби ми се издигна в очите! Тоя човек там го тачат! Оди ти се пробвай да те тачат в Македония!:)

    Коментиран от #16, #62

  • 11 винуту

    11 11 Отговор
    като слушам скандиранията в македония и диражираните отзиви у нас ,започва страшно много да ми напомня времето преди30 год и за ДРУГАРЯ тогава .учетел и патрон на сегашния ДРУГАР
  • 12 goni

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "бесният язовец на оня с коня":

    Бесен, много ме кефиш! Ама, не ма да кажуваш лошо за Бугарскиот премиер!!!:) Оти че те носи вук у заби!:)
  • 13 Стига бе Хасане

    22 5 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Когато завладяват Константинопул, султана вижда величието на християните, вижда високите снажни момчета, на които той самият се одупва! После създава яничарите, това за да може да облагороди кръвта на собствения си народ създаден от много племена, базиращ се на религията! Хасане, 500 ходини яничари! Султаните не са воювали през цялото това време! Вярваш ли че в годините на мир са стояли кротко в казармите и са слушали радио"Кърджали"? От Виена до арабия всичко що има слива е било използвано от яничарите, великите нови войници на султана! От капалъ чаршия съм купил книги в които се описват всички тези неща! Така че всичко Хасанчо от арабия до Виена е потомък на български и гръцки яничари! АНАДЪММО ГЬОТФЕРЕН хасанчо?

    Коментиран от #17, #24

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 К.К.

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Свободен":

    Книжовна норма на българския език, една от трите български книжовни норми.
  • 16 Дончо?

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "goni":

    Само не ми казвай че знаеш причините! Щото ако ги знаеш много ще се учудя!
  • 17 Свободен

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "Стига бе Хасане":

    Браво, добре му го каза.

    Коментиран от #23

  • 18 КметЪ

    3 1 Отговор
    Струмица близо ли беше до Симитли? Да схвана духа на веселието..... :)
  • 19 Бесен Язовец

    3 7 Отговор
    Еваларката бати Бойко, велик си, строй ги там малко тези макета, да не забравят друг път род и родина !
  • 20 Neno

    3 3 Отговор
    Поздравление за коментара на Morghot.
    Хората говорат за бъдеще вие пак едни и сащи приказки кой повелик.
    Правете се велики на Германия,Скандинавия не става там нали,значи некой хора ще си умрат с този тъп идеал,без два лева в джоба обаче политика на найвисоко ниво.Има ли значение кой какав е и от каде е важното е да,се разбираме уважаваме и бъдем полезни едни други.

    Коментиран от #21

  • 21 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Neno":

    Нено, вярно е, че е важно да се разбираме, но теб никой не може да те разбере, понеже си неграмотен.
  • 22 Лопатата

    1 2 Отговор
    Явно сме с общ произход с македонците, щом и те изпитват същата отчайваща нужда да си създават култ към поредната сияйна "личност".
  • 23 Блаходаря

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Свободен":

    Радвам се че има хора които разбират истината! Най-добрия войник взима най-добрата заплата, най-хубавата плячка! Представете си яничарите са взимали най-хубавата и красиваплячка а турците са се задоволявали с остатъците на нашите и гръцки момчета, задоволявайки се с огризки и остатъци! Къде си бе хасанчо-рязана бургийо да ми коментираш "лъжите"! Нали си бил войник в трудови войски?

    Коментиран от #25

  • 24 Хасан

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Стига бе Хасане":

    Еничерите са един вид като френските легиони...и целта е да може да се управляват имперските земи...защо са взимали християнски момчета? При мюсюлманите има родове и силни родови връзки докато при християните няма...целта е била в армията и управлението да няма роднински баджанашки връзки..знаят само султана и служат само на него...и са нямали право да създават семейства..

    Коментиран от #29, #30

  • 25 Хасан

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "Блаходаря":

    Бях танкист ,не съм бил в трудови войски...

    Коментиран от #33

  • 26 Хасан

    2 8 Отговор
    Не разбирам защо българските националисти се опитват да ”побългарят ”македонците...те са си отделна нация,народ,култура...македонския език бил близък до българския??/ами сръбския също,слояенския,чешкия,полския...руския,украинския

    Коментиран от #27, #31, #44

  • 27 Свободен

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Всички тези езици са произлезли от старобългарския. А турския е смесица от арабски и персийски, навремето сте писали с арабски букви, днес на латински, утре не знам на какви, докато ние сами сме си създали език и азбука. Ама то акъл се иска за тези неща, не става само с джамии.

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Свободен

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Еничарите са били най-елитната войска, за еничари са взимали най-високите и здрави християнски момчета, давали са ги на турски семейства...познай кой е взимал дъщерята от семейството? По колко ханъми е имал всеки еничарин, не знам, но едва ли са били малко...я виж тюркските племена от Азия - с дръпнати очи, приличат на китайци, а днешните турци - бели и с европейски черти. Това е защото еничарите са оставили семето си. И това самите вие сте го правили, така че ако ти е неудобно, отиди на гроба на султана и на него се скарай...и какво излиза на края - вие сте ни владяли, а ние сме ви е.@ли, ама айде стига толкова, че излизаме от рамките на добрия тон...понеже контактувам с доста турци, всеки път когато ми споменат нещо за 500 години им казвам това и веднага млъкват и сменят темата.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #27 от "Свободен":

    Александър Македонски българин ли беше??Романови прабългари??? Пак си оставил хаповете си..

    Коментиран от #36

  • 33 До бургията

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    хасанчо, когато идват руснаците да ни освобождават 40 000 турци(оригинал) бягат към Константинопул, в оная тежка зима умират по пътя от студа! Остават много малко турци(оригинал) по време на възродителния процес-ходжите на границата пуснаха само кадърнит и способни турци да заживеят в родината си! Некадърните, и тези от които нищо не става, с думите" мама ти шибан гяур" принудиха да се върнат в България! Днес какво искаъе да докажете и на кого!? И местан и доган и хасан сте бракувана стока! Мен ме е учил ОСМАН голям стругар като замина плаках , днес има 3 къщи, и тези дето те плюха му свалят шапка. Той обича България, проблем има само с Тодор Живков, ей това е за мен мъж с мъдя, той не е като доган местан и хасан! Кажи ми защо долу мразят вас( техните потомци) а не нас, аз живях добре сред турците в Турция, и лошо сред вас техните потомци(катъри)?

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хасан

    3 5 Отговор
    Човек като няма аргументи или знания почва да обижда...ако един мъж обижда друг за обрезения член ,той не е добре ..има нещо гейско в него..аз ли съм виновен че тая година българите намаляха с 60 хиляди и емигрираха 100 хиляди...хиляди българи по света сега се правят на по голям немец от Меркел ,по голям руснак от самия руснак и по голям американец от самия него..но турчина и в България и в Германия,и Холандия си остава турчин..

    Коментиран от #47

  • 39 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #37 от "Ти си цар":

    Булгаристан е на прабългарски ..
    Българи +стан.....Стан,станувам значи заселил съм се някъде...или земята на българите...Юнанистан..Юнан + стан..земята на гърците

    Коментиран от #46

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Neno

    1 1 Отговор
    Anonimen
    Какво и да ти кажа няма да разбереш,ти щом досега не си разбрал защо си се родил излишно е да пиша тук с теб.
    Аз споделих само сопственото мнение.
  • 43 Хасан

    1 3 Отговор
    Просто ми е интересно на какъв език са говорили прабългарите когато пресичат Дунава???
  • 44 guest

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Асенчо,

    има много карти на етническия състав на Османската империя, правени от италиански, френски, немски и британски учени през 19-ти век, на които ясно се вижда че на територия от над 200 000км2 на Балканите, включително днешна Македония, болшинството от населението е българско.
    Нещо повече, имало е дори български села в Мала азия. Просто трябва да се поровиш из нета.

    И в допълнение:
    „... Между българите има повече от един милион мохамедани. В това число не влизат нито татарите нито черкезите. Тези мохамедани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както обикновено се мисли. Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в Исляма през епохата на завоеванията и следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, и от същото това коляно. А между тях има една част, които не говорят друг език освен български.“
    Мидхат паша

    Коментиран от #49

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Бат Ваню

    3 1 Отговор
    ....Бойко у Мааакедония..... ха ха ха... ма тва са български земи.... ха хах .... на Заев баща му е българин .... така ли е?....
  • 49 Хасан

    2 5 Отговор

    До коментар #44 от "guest":

    Мохамедани това са славяни приели мюсюлманството...етнос е едно ,религия е друго...не може да си избереш етноса..ако си се родил турчин оставаш турчин,ще умреш българин...но религията сам си избираш...или не избираш

    Коментиран от #50, #52

  • 50 guest

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "Хасан":

    Извода от думите на Мидхат паша е че настоящото турчеещо се население е с български произход.

    Коментиран от #54

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 До хасанчо

    4 3 Отговор

    До коментар #49 от "Хасан":

    Две държави(най-прокажените) са създадени на религиозна основа (Гърция и Турция) и за жалост сме били поробени и от двете! Заради религията хората стават животни! Ако ЦАР КАЛОЯН бе загубил оная битка при Одрин, днес всички умни щяха да говорят латински, а османската империя щеше да е на 2000 км от Константинопул-някъде далеч на м..ната си е Азия заедно с местан- доган-хасан! Жалко че владетеля ни велик е спечелил битка която няколкостотин години ни струва 500 годишно бургийдко присъствие!

    Коментиран от #55

  • 53 Чифликчия

    2 0 Отговор
    Да си го оставят този тюлен.
  • 54 Хасан

    2 4 Отговор

    До коментар #50 от "guest":

    Защо в България без насилие българско население ще се турчее???няма логика..има си турци..има си помаци _ славяни мюсюлмани но не българи...и мойта теза е че просто прабългарите бяха асимилирани от славяните...

    Коментиран от #57, #60, #61

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хасан

    2 4 Отговор

    До коментар #51 от "Точно":

    А за тебе ще спомнят само в космоса!! ..от песента на Ваня Балканска...не стига че си изчезващ индивид

    Коментиран от #59

  • 57 Защо ли?

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Хасан":

    Защото Ердогсн-Калпазан дава пари за д бурки! Колкото за циганите, тия на избори и нова година сменят религия!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 guest

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "Хасан":

    Българино, немам време и желание да споря с теб.
    Айде лека нощ.
  • 61 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Хасан":

    помаците в голямата си част не се турчеят ,а поне половината се имат за българи.тва е по статистика.за турци се смятат около 10 % предимно реакционните към българия по отношение на възродителни процеси и т.н.те обаче постоянно намаляват.докато младите и образованите основно се имат за българи.в западните родопи българския патриотизъм е на много по-високо ниво от много други области въпреки че преобладаващото са помаци.демек българи мюсулмани.в страните от османската империя навсякъде има християни и мюсулмани.и при гърци и при албанци и при сърби има от двете групи.даже и при турците има огромна група турскоговорящи но християни.тва няма нищо общо с хан аспарух!процесите са от много по-късен период.
  • 62 грозната истина

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "goni":

    Тачат го щото не им е бил кмет на столицата и три пъти премиер.......за разлика от нас там още на първия път щяха да му съберат багажа.......за някъде другаде. А постановката с посрещането е толкова аматьорска че дори не заслужава да се коментира
Новини по държави: