23 Ноември, 2017 17:31 1 335 6

Меркел се обръща към Шулц за подкрепа

  • германия-
  • ангела меркел-
  • мартин шулц-
  • подкрепа-
  • кабинет-
  • коалиция

Отива ли Германия към нови избори?

Меркел се обръща към Шулц за подкрепа - 1
Снимка: БТА/ AP

Германската социалдемократическа партия трябва да преразгледа отказа си да участва в нова голяма коалиция с нас, каза председателят на парламентарната група на Християндемократическия съюз Фолкер Каудер, съобщи „Ройтерс“.

Социалистите управляваха в коалиция начело с Ангела Меркел от 2013 година, но заявиха, че минават в опозиция, след като на парламентарните избори на 24 септември регистрираха най-слабия си резултат в следвоенния период.

Някои в партията обаче призовават лидера й Мартин Шулц да размисли - позиция, подкрепена днес от лидера на парламентарната група на консерваторите в Бундестага. „Европа се нуждае от стабилно правителство в Берлин. Бих искал настоящите партньори в управляващата коалиция да работят отново заедно", каза Каудер.

Мартин Шулц ще се срещне с президента Франк-Валтер Щайнмайер, който се опитва да улесни съставянето на коалиционно правителство с цел избягване на нови избори. След вота на масата за преговори седнаха три партии, но Свободните демократи обявиха, че „не виждат смисъл в преговорите“.

Има големи различия между коалицията на Ангела Меркел, Свободните демократи и „Зелените“. Те са противоположни позиции по отношение на въпросите за бежанците, климата и финансите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупости

    14 2 Отговор
    Е защо търси подкрепа тази либерална иди.тка? Нали тя беше супер умната,супер разбирачката...А сега иска помощ-само и само да не изпусне властта..
  • 2 Бесен Язовец

    2 17 Отговор
    Това са временни трудности за Анчето Меркел и не се съмнявам, че тя ще ги преодолее, понеже е умна и начетена мадама !
  • 3 Бесен Язовец

    10 2 Отговор
    Наследницата на SS тотенкопф мн.е закъсала за да търси подкрепа от Шулц края и се вижда дано и тука подопечния и любовник я последва.
  • 4 Диди

    1 4 Отговор
    Момчета,моля ви да мислите,преди да пишете.Всяка партия иска власта,но не всяка ще я получи,знаем това.По добре е да преговарят,отколкото да има нови избори,които ще струнат около 90 млн.на държавата.Пли нови избори едва ли ще има големи промени в изболните гласове.Всички знаем какъв проблем стана с приемането на бежанците без контрола за влизане,така беше решила Меркел.Въпреки това,тя много добре знае и каза,че 2015 г,тона,което стана не трябва да стане за в бъдеще.Аз лично не гласувах за нея,но тя е най силният лидер не само в Европа.Тя много добре знае как да се отнася към Ердоган,към Трамп,към Путин и много други политици.Не я подценявайте.Тя ще се бори до последно да МИРЪТ В ЕВРОПА.Що се отнася до това,че се е объртала до Мартин Шулц,за да преговарят,това показва,че тя повече мисли за германският народ,отколкото дали НА ВСЯКА ЦЕНА ДА ОСТАНЕ КАНЦЛЕР.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Диди

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Много грешки съм направила,но мисля,че ще разберете смисълът.Извинявам се.
  • 6 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Меркел не е европейка или немкиня,тя просто е слугиня на световната олигархия с представител Сорос..Тя стриктно изпълняваше техните поръчки като това с бежанците без да се замисли за последствията за Европа,за еевропейците...Когато Ердоган настояваше да се създадат мирни зони в самата Сирия ,тя беше против и покани милиони бежанци в Европа!...Тя трябва да си плати тая зависима и лакейска политика!
Новини по държави: