1 306 4

Швейцария отпуска €1.1 милиарда на Източна Европа

Швейцария е надежден партньор на ЕС, заяви Юнкер

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Швейцарските власти ще предоставят 1.1 милиарда евро на Европейския съюз, за да подпомогне за намаляването на икономическите неравенства в блока, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Средствата ще бъдат отпуснати на страни от Централна и Източна Европа, като акцентът ще бъдат именно страните от Източна. Целта на Берн е държавите да се справят с безработицата и да се контролира мигрантският поток.

Голяма част от парите ще отидат за образование в източноевропейските страни, от които идват голяма част от имигрантите в Швейцария, посочва изданието.

Новината беше оповестена от президента на Швейцария Дорис Лойтхард при посещение в Берн на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. „Швейцария показва, че е надежден партньор", заяви на пресконференция Юнкер.

В комюнике на швейцарското правителство се казва, че предназначението на икономическата помощ е намаляване на икономическите и социалните несъответствия в Европа, което е в икономически и политически интерес на Швейцария.

Швейцария


Още по темата

 • ЕС е отворен за Западните Балкани

  ЕС е отворен за Западните Балкани

  В ЕС има все по-голяма воля за разглеждането на евентуално членство на страните от Западните Балкани. Това заяви европейският комисар по ...
  28.11.2017
  452
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 19:01  23.11.17
  Браво на швейцаците, уважавам я тази нация !
 • само истината
  Отговор
  2 19:32  23.11.17
  Браво идеята е отлична . Само се опасявам, че в Бг то ще бъде опорочена. Парите ще ги заграбят "обичайните заподозрени "
 • Европеец
  Отговор
  3 21:31  23.11.17
  Целта е да не ходим там да им подбиване работната ръка от ислямисти!
 • Диди
  Отговор
  4 00:28  24.11.17
  С тази помощ искат да ни кажат,че е добре да си пазим границите,за да няма приток на бежанци.Да не забравяме,че Швейцария беше един от най големите оази за укриване на пари.Преди години германците изкупиха за милиони дискети с имената на германци укривали париците си там.Така че,всяко действие има причина.

Напиши коментар:


Публикувай