325 1

Премиерът в Брюксел за среща за Източното партньорство

Ще бъде направен преглед и оценка на постигнатото през последните две години

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Константин Карагьозов

Министър-председателят Бойко Борисов е в Брюксел за участие в петата Среща на високо равнище по Източното партньорство на Европейския съюз. Той е придружаван от вицепремиера Екатерина Захариева.

Източното партньорство е основна инициатива на ЕС в рамките на Европейската политика за съседство, която има за цел постигането на политическа асоциация и икономическа интеграция на източните съседи със Съюза. Тя е и сред приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС в рамките на Програмата на Триото – Естония, България и Австрия.

На петата Среща на високо равнище по Източното партньорство на ЕС ще бъде направен преглед и оценка на постигнатото през последните две години и ще бъде очертано бъдещото развитие на инициативата. Ще се състои и церемония по подписването на Споразумението за всеобхватно и засилено партньорство между Европейския съюз и Армения.

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Чифликчия
    Отговор
    1 13:13  24.11.17
    Боко и правителството достигнаха до определен и конкретен резултат за облагоделстването на бьлгария и бьлгарите? И трьгна да решава проблемите на Арманите? Смешно и печално.

Напиши коментар:


Публикувай