3 564 11

В Саудитска Арабия: Деца сираци от България се търгуват като стоки

Саудитска принцеса разказа потресаваща история, свързана с деца от България в родината й

Снимки: Shutterstock
Снимки: Shutterstock
Анатоли Стайков

Саудитска принцеса разказа потресаваща история, свързана с деца сираци от България в родината й. Според нея те се търгуват като стокa и се използват за секс роби.

Освен български деца жертви има и от Румъния, Бангладеш, Шри Ланка, Филипините, Джибути, Сомалия и Нигерия. В интервю за френския в. Le Monde принцеса Амира Бинт Ейдейн бин Нейеф споделя, че робството в Саудитска Арабия е факт, но е държано в дълбока тайна и привилегировани са най-вече хора от кралската фамилия, пише британският Daily Mirror.

Принцеса Амира е бивша съпруга на саудитския принц Ал-Уалид бин Талал, който беше арестуван наскоро в рамките на антикорупционна акция.

"Децата стават собственост на онези, които ги купуват. Те нямат право да си тръгнат сами без разрешение. Дори и азиатските прислужници, които идват да работят тук, често се превръщат в робини. Младите момичета са разделени на по-малки групи и експлоатирани за неморални действия", разкрива още принцесата.

Саудитска Арабия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 12:58  24.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ---
  Отговор
  2 13:04  24.11.17
  се използват са секс роби.
 • впечатлен
  Отговор
  3 13:06  24.11.17
  "Живот ли бе да го опишеш, живот ли бе да го разровиш! Разровиш ли го ще мирише и ще горчи като отрова"! Смирненски е писал това преди десетки години, но то важи у нас и сега с пълна сила! Порочни кръгове във всяка една област от живота ни, засекретени, покровителствани, защото носят печалби, а за повечето от нас това е най-важно! За тях просто не се говори, ако все пак някой повдигне въпроса, няма никакъв резултат, скоро всичко потъва някъде и нещата не се променят. Знаем, че се търгува с изоставените деца, но просто сме вдигнали ръце. Продаваме ги на търг. Колкото повече някой даде за едно дете, толкова по-добре. Къде ще попадне не ни интересува! Затънахме прекалено много и продължаваме да затъваме! Къде са институциите, отговорни за тези деца?! Сигурно някъде броят спечелените от търговията пари! Ако някой си направи труда да прочете част от Библията, ще види, че грехът, извършен по отношение на сирак, е най-тежкият и непростим! Не и за нас. Ние ходим на църква ни лук яли, ни лук мирисали! Какви ли молби и благодарности отправяме към Господ?

  Коментиран от #7

 • стоян георгиев
  Отговор
  4 13:08  24.11.17

  До коментар #1 от "стоян георгиев":

  само да те питам сега плюсове ли си пишеш или минуси?че и аз се обърках!!!!смяххх!

 • юрист
  Отговор
  5 13:11  24.11.17
  Ясно е, че става въпрос за меринджеите и техните “специфични“ особености. Посочете ми която и да е била друга народност, живееща в България, която да има такива традиции, а? НЯМА такава! Синьозелените са единствените, които продават децата си и търгуват с душите и телата им. Може пък и да се открие връзка между жените с бурка, на които им се плаща да я носят, и които живеят в една част от столипиново, и децата, находящи се в СА- няма да се учудя, ако те са майките на изоставените деца....
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  6 15:14  24.11.17
  Тежък фейк нюз.
 • Ал Купоне
  Отговор
  7 18:11  24.11.17

  До коментар #3 от "впечатлен":

  Вапцаров ве пич, на Вапцаров е това стихотворение !

  Коментиран от #9

 • Vasik Atanasova
  Отговор
  8 01:04  25.11.17
  имах познат сигурен съм в написаното беше ибрикчия в истинския смисъл на думата имаше и филипинчета ужас изроди са големи
 • КУПОНСКИ ВЕ АМА КОГА Е НАПИСАНО ТУЙ ОТ ВАПЦАРОВ
  Отговор
  9 15:29  25.11.17

  До коментар #7 от "Ал Купоне":

  ВЕ ПИЧ, ЧОВЕКА СЕ ВЪЗМУЩАВА ОТ УЖАСЯВАЩИТЕ ФАКТИ НА БРУТАЛНАТА БУРЖОАЗНА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, КЪДЕТО ПАРАТА Е ВЛАСТ, ПРАВО, МОРАЛ, ЦАРИЦА И ДОСТОЙНСТВО. ЗА БЕЗРАЗЛИЧИЕТО НА БОГАТИТЕ ОТ ПАРТИИТЕ НИ. ВСИЧКИ ПАРТИИ СА ОТ ЕДИН КЛАС - ЗАМОЖНИ А НАРОДО КЛАС ПАПЛАЧ. А ТИ ИЗМЕСТВАШ ГЛАВНАТА ЦЕЛ НА ОНОВА КОЕТО ГО Е ТРОГНАЛО, ВЪЗМУТИЛО И ОТВРАТИЛО, ЗА БЕЗРАЗЛИЧИЕТО НА ЗАМОЖНИЯ КЪМ СИРОМАХА. НО СИРОМАХА СИ Е НАШ НЕ ЖИВОТНО.

  Коментиран от #10

 • Кака Гинка
  Отговор
  10 00:01  26.11.17

  До коментар #9 от "КУПОНСКИ ВЕ АМА КОГА Е НАПИСАНО ТУЙ ОТ ВАПЦАРОВ":

  Разбрахме от какво се възмущава човекът (впрочем,ние също),но по-добре да не си показва "ерОдицията",а да кара направо по темата...
 • The TRAPPER
  Отговор
  11 10:58  26.11.17
  Господин Анатоли Стайков , А / нашето правителство и прокоратура / информираха ли се ?

Напиши коментар:


Публикувай