1 190 3

Прокурор: Италианските мафиоти си сътрудничат

Мафиотите контролират Южна Италия, твърди прокурорът

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Новият антимафиот номер едно на Апенините заяви, че престъпните организации в Италия си сътрудничат, за да контролират международния наркотрафик, съобщи The Telegraph.

Прокурорът Федерико Кафиеро Де Рао заяви в Милано, че различните мафиотски структури си сътрудничат все повече и повече. Той даде за пример „Ндрангета“, „Коза Ностра“ и „Камора“.

„Те са способни да сменят капитана на кораб в Панама, да сложат свой човек, който да се справи с голям превоз на наркотици“, заяви италианският прокурор, който ще има тежката задача да се справи с организираната престъпност на Апенините.

По думите му мафията е окупирала цяла Южна Италия, а освен това прави опити да пусне пипала и в северната и по-богата част на страната. Мафиотите преследват хора в затруднено финансово положение, които приемат тяхната финансова помощ, за да поддържат бизнеса си жив. След това обаче постепенно са принудени да напуснат.

Федерико Кафиеро Де Рао призова магистратите да си сътрудничат при обмена на информация и данни. Той подчерта, че това е първата важна стъпка в стратегията да се победи организираната престъпност.

Италия


Още по темата

 • Лов на мафиоти в сърцето на Европа

  Лов на мафиоти в сърцето на Европа

  Близо 200 членове на една от водещите италиански мафиотски организации бяха арестувани при операция в Италия и Германия, заяви говорител на полицията ...
  9.01.2018
  2 025
  5
 • Mафията плаща по 300 евро за умъртвен пациент

  Mафията плаща по 300 евро за умъртвен пациент

  По 300 евро на лично умъртвен пациент получавал от мафията „медицинският брат“ Давиде Гарофало, който обслужвал една от линейките на ...
  23.12.2017
  16 235
  10

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 16:14  24.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Шопа
  Отговор
  2 17:49  24.11.17
  Някъде около края но 70-те и началото на 80-те пак имаше един такъв надъхан прокурор да се справи с мафията ( не му помня името). Та щом сега има тежка работа за новия, значи стария е ударил на камък.
 • Патриот
  Отговор
  3 10:33  25.11.17
  Тук цяла държава контролират, барабар със службите. Там само Южна. Какъв е проблема им?

Напиши коментар:


Публикувай