Last news in Fakti

24 Ноември, 2017 18:35 1 683 3

Саудитски принц сравни ирански лидер с Хитлер

  • саудитска арабия-
  • иран-
  • хитлер-
  • сравнение-
  • принц-
  • али хаменей

Напрежение между Саудитска Арабия и Иран

Саудитски принц сравни ирански лидер с Хитлер - 1
Снимка: БТА/ AP

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман нарече върховния водач на Иран Али Хаменей „новия Хитлер в Близкия изток“, предаде „Ню Йорк Таймс".

В интервю за изданието влиятелният саудитски принц, който е и министър на отбраната, казва, че трябва да се противодейства на иранската експанзия под ръководството на иранския духовник.

„Поучили сме се от Европа, че помирението не действа. Не искаме новият Хитлер в Иран да повтори в Близкия изток случилото се в Европа", заяви саудитският принц.

Мохамед бин Салман каза, че водената от Саудитска Арабия коалиция срещу бунтовниците хуси контролира 85% от територията на Йемен. През последните седмици се повиши напрежението между Иран и Саудитска Арабия.

От Рияд обвиниха кралството, че разпространява тероризъм и е виновно за нестабилната ситуация в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    9 2 Отговор
    Такива физиономии като тази на снимката сме виждали у нас в началото на прехода, това е най-ниската класа, по ниска и от работническата, обикновено седят по затвори или психиатрични центрове, всеки човек може да прочете психическото състояние на ........... на снимката
  • 2 Свако Тако хопът

    10 2 Отговор
    Саудите да мълчат, че воюват с всички около тях. И кой поддържа ИД, а? Сигурно ги е страх от Иран, затова дрънкат. А, и Иран не е приятел на САЩ.
  • 3 Пророка М

    5 0 Отговор
    Кой Хитлер бе Моххамед???Рудолф Хитлер ли бе чаршаф напикан.