Last news in Fakti

25 Ноември, 2017 11:14 2 857 23

САЩ и Турция в безмилостна борба с всички терористи

  • сащ-
  • турция-
  • сирия-
  • терористи-
  • разговор
САЩ и Турция в безмилостна борба с всички терористи - 1
Снимка: АР/БТА

САЩ и Турция се договориха да водят съвместна борба срещу терористичните организации „Ислямска държава”, Кюрдската работническа партия и Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО). Това стана по време на телефонен разговор между президентите на двете държави Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган, предаде агенция Reuters.

Тръмп е уведомил Ердоган за планираните промени за оказване на помощ на съюзническите сили в Сирия, както и за покупка от страна на Анкара на американско военно оборудване.

Двамата лидери са подчертали „важността на изпълнението на резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН, за да бъде приключена по мирен път гражданската война” в Сирия. „В съответствие с досегашната ни политика, президентът Тръмп е уведомил турския си колега за промени във военната поддръжка на нашите партньори в Сирия, след като битката за Ракка е завършена и се навлиза във фаза на стабилизиране с цел недопускане връщането на бойците на Ислямска държава”, пише в съобщение до медиите Белия дом.

В петък министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу съобщи, че Тръмп е обещал на турския президент да прекрати доставката на оръжие на Сирийските демократични сили (СДС). „Турската страна е удовлетворена от декларираното” от американския президент.

През последните няколко месеца Анкара отправи критика по отношение политиката на Вашингтон относно въоръжаването на СДС, като окачестви тези действия като „погрешни”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    28 6 Отговор
    Всички новини, свързани с американски политик, срал някъде из света, съдържат нещо подобно на фразата "покупка на американско военно оборудване".
  • 2 Бесен Язовец

    10 30 Отговор
    Дончо, оня ден строява по телефона Вовата, а сега и Реджепчо, бе, ще ги вкара той в правилния път !
  • 3 юрист

    9 20 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Тръмп е уведомил Ердоган за планираните промени за оказване на помощ на съюзническите сили в Сирия, както и за покупка от страна на Анкара на американско военно оборудване....“ Браво на Тръмп! Ей така се защитават държавните интереси на собствената военна продукция! Турция хрънка, мрънка, но накрая КЛЕКНА и си купи от сащ военно оборудване, а в замяна сащ признават фетто за терористична организация! Най- накрая ислямиста ердухан си намери майстора и то от лице, което не изповядва исляма, а си е чиста американска бизнес акула, станала президент! Разберете- който умее да управлява бизнес за милиарди, няма как да не е успешен президент в посока защита на държавните интереси на страната си! Ердухан е надигран от бизнесмена тръмп и то в собствената си игра- защото турците много се праскаха, че искат да правят търговия и уж покрай нея да правят и политика;)

    Коментиран от #5, #22

  • 4 Хасан

    18 19 Отговор
    И Путин и Тръмп как само коткат Ердоган...Турция става глобална сила ,балансьор на света!!!...Светът беше маховик между Сащ и Русия и сега Турция ще бвлансира маховика...
  • 5 Хасан

    22 12 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Защо определяш Ердоган като ислямист ...а не казваш да речем за Меркел протестант или за Путин православ???

    Коментиран от #6

  • 6 юрист

    9 19 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Щото само ердухан набляга на религията толкова много! Дори и путлер не се прави под път и над път на ревностен православен- чак дотолкова му стига акъла, само ваш ердо развява исляма като турски държавен герб и навсякъде го бута едва ли не като запазена турска търговска марка ....
  • 7 ПЕНЧО

    23 0 Отговор
    Можели да се вярва на Трампи? Едно говори , друго върши .
  • 8 Хасан

    13 7 Отговор
    Ами това е средство за влияние над ислямските страни...турски прочит на Исляма а не арабски...Турция да бъде модел за Египет ,Катар,Саудицка арабия...и по такъв начин да си икономическия пазар....това което иска и Германия и Сащ ..повече пазар...но за разлика от тях не продава военна стока ,оръжие ,а иска да им продава мирна стока _ бяла техника,коли,мебели ,текстил..да им строи пътища ,туризъм..

    Коментиран от #9

  • 9 юрист

    5 13 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    “...Публикувано във факти.бг: Ами това е средство за влияние над ислямските страни...турски прочит на Исляма а не арабски....“ Меркелица/ колкото и да ми е отвратителна/ не прилага такова средство за влияние над други държави в ЕС и извън ЕС- за това и направих разликата! Дори иди*та и терорист путлер не смее да се отваря на тази тема без повод, сал' един ваш ердоган се намери да реагира така...

    Коментиран от #10, #16

  • 10 Хасан

    6 10 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Ами Путин какво може да продава в Арабските страни???оръжие само...нямат никакви допирни точки...а Германия няма нужда да ..те си имат стоки които са без конкуренция...
  • 11 Све

    14 5 Отговор
    Трябва да признаем, че Тръмп май спаси САЩ от фалит , а може би света от… като резултат.
    С екскурзиите до Саудитска арабия, Катар, Китай, Индия, Корея, Япония и Турция вече подписа договори за над 900 милиарда $

    Коментиран от #12, #13, #17

  • 12 Глупак

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Све":

    И като че всички единодушно му помагат
    1 банка предизвика криза
    Какво би станало, ако САЩ фалира или се разпадне ??????
  • 13 Хасан

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "Све":

    Сащ е като рекетьор..преди това взема и от Германия няколко милиарда за Дойче банк и Фолваген
  • 14 Анонимен

    11 3 Отговор
    Нещо ми е много странно. Едните създадоха ИД, другите въртяха бизнес с тях и предлагаха медицинска помощ на терористите, а сега и САЩ и Турция решиха да ги бият. Такива обръщания на 180° не съм виждал. Най вероятно е скришно да им помагат.

    Коментиран от #15

  • 15 Хасан

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Анонимен":

    Ами навремето създадоха и талибаните за да се бият срещу Червената армия в Афганистан..след това ги обявиха за терористи...търсеха навсякъде Бин Ладин..в килера,под леглото..след това уж го убиха и уж го хвърлиха в океана ..всичко н сценарий и всичко е Холивуд...дано ние да не сме лошите герли в този филм
  • 16 Хасан

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    В страните където има борба за влияние се ръководят от пожизнени диктатори или крале..Страните под руското влияние _ Казакимтан,Узбекистан,Азербайджан,Сирия..са все диктатури които се предават от баща на син ...страните под влияние на Запада _ Катар,Кувейт,Саудицка арабия ,Египет са си същите....Докато Турция играе на народните маси ...арабска пролет...гражданиие искат да живеят като в Турция
  • 17 edin

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Све":

    Може да се отложи, но не и да се избегне - това с оръжието е временно решение, трябва и война, иначе ТЦ
  • 18 Барчо

    3 1 Отговор
    Обръщането на 180 е само на телефонни приказки. Ако няма силен враг, няма нужда и от оръжия. А щом няма нужда .......
  • 19 Бесен Язовец

    7 2 Отговор
    Ердоган е хитър тъче на два стана. От америка купува самолети а от русия ПВО.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост 3

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Само да те светна, Тръмп не е тоя който управлява в Щатите.
  • 23 ГЕРО

    5 0 Отговор
    Някой да вярва на Трампи??? Още утре ще забрави кво е обещал, той води комунистическа рактика. Разделяй, подкокоросвай за да се избиват сами , и след това завладявай ( гепи) територията им.
    По голям мошенник ще се окаже от Сибиреца.