26 Ноември, 2017 13:37 2 793 10

Още един град пленен от „Боко Харам”

  • боко харам
Още един град пленен от „Боко Харам” - 1
Снимка: АР/БТА

Терористите от групировката „БокоХарам” са завзели град Магумери в провинция Борно. Тя се намира в североизточната част на Нигерия. Това се случва дни след като избухна бомба в джамия в разположения наблизо град Адамава. При инцидента загинаха 50 души. Това се смята за една от най-смъртоносните атаки след встъпването в длъжност на новия президент на Нигерия Мухамаду Бухари.

Терористите са нахълтали в града около 20.00 ч. местно време, като хвърляли експлозиви и стреляли на посоки, което накарало жителите да започнат панически да бягат към близката гора.

Магумери действително е атакуван, съобщава военен източник пожелал да остане анонимен, но не може да потвърди, че той е завзет.

Нападенията на терористите от „Боко Харам” датират от 2009 г., като целта е установяване на Ислямска Държава в региона. В резултат на набезите на организацията са убити 20 000 души, а милиона са били принудени да напуснат домовете си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    4 18 Отговор
    Ми ще вилнеят още малко, скоро американците и тях ще ги погнат.
  • 2 Бесен Язовец

    27 3 Отговор
    САЩ да спртът да въоръжават терористите от Боко Харам!!!
  • 3 Пазарен Либерализатор

    24 3 Отговор
    Реално погледнато Боко Харам е ИД. А ИД е Алкайда а Алкайда е ЦРУ така че всичко е ясно САЩ спонсорират отно убийства на цивилни.

    Коментиран от #4

  • 4 Пазарен Либерализатор

    5 9 Отговор

    До коментар #3 от "Пазарен Либерализатор":

    Реално погледнато Боко Харам са едни самозабравили се черни маймуни. ИД не знам дали ще установят, зависи кой им донесе демокрация и свобода - пияни ушанки или US Army. И в двата варианта никой няма да си тръгне празен от Нигерия. Може пък новият племенен вожд да изпрати армията и да смачка ислямистите-негърчета.

    Коментиран от #5

  • 5 Пазарен Либерализатор

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пазарен Либерализатор":

    Не ти ли е мн.странно че където има петрол и хероин има и радикален ислям и САЩ винаги са там! Мн.странно нали сигурно е съвпадение ти кво мислиш?

    Коментиран от #7

  • 6 БОБИ КОЧА

    14 2 Отговор
    В България тази групировка се подвизава под името "Боко Хайдук "
  • 7 Пазарен Либерализатор

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Пазарен Либерализатор":

    Не, радикалния ислям трябва да се спонсорира от нещо, а петрола и дрогата са най-бързо ликвидните активи. Точно тия кюнци и с диаманти и продажба на органи се издържат, нали са терористи и не се очаква да се хранят от земеделие. При всички положения ако не са виновни ЦРУ са КГБ, МИ6, Мосад или на Али Раза бабата...
  • 8 Барчо

    4 0 Отговор
    Това чифте на снимката е без значение кой го е произвел, а кой му го е дал на маймуната. На краварите много и се искаше да превърнат всичкия останал свят в света на маймуните, които да слугуват.
  • 9 сойкаПрисмехулка

    3 0 Отговор
    Да не би хамериканците да се преориентираха и да започнаха да въоръжават африкански терористи. Скоро ще очакваме бежанци и от Африка. Всичко се прави, за да се дестабилизира Европа.
  • 10 АБУБАКАР ШЕКУ

    1 0 Отговор
    ЩЕ ИМА ВИЛАЯТ ЗАПАДНА АФРИКА !! САЩ ДА ДАВАТ ФИНАНСИ И ОРЪЖИЕ !!!